Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtrnáct let tenisové lásky: Jak šel čas s půvabnou Mirkou Federerovou?

Autor: pan

VELKÁ FOTOGALERIE | Stojí při své lásce již od roku olympijských her v Sydney v roce 2000. Rodačka ze slovenských Bojnic je pro tenisového krále Rogera Federera tím nejdůležitějším, co legendární Švýcar pro svoji hru potřebuje. Sama o sobě však bývalá profesionální tenistka Mirka Federerová-Vavrinecová mluví minimálně.

Není hvězdou přehlídkových mol, její fotografie se neobjevují na titulních stránkách módních časopisů, přesto její jméno patří k těm nejslavnějším. A zdaleka nejen proto, že je manželkou tenisové legendy Rogera Federera .

Sama hrála profesionální tenis a vůbec ne špatně. Na světě to dotáhla až na 78. místo světa, ve 24 letech však musela kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům s nohou svoji kariéru ukončit.

V té době však již chodila s Rogererem Federerem a stala se nejdůležitější součástí jeho neuvěřitelných úspěchů. "Bez Mirky si svůj život nedovedu představit. Kdyby při mně nestála, už bych tenis dávno nehrál," vyznal se před časem Roger.

2008 - Dokonalý pár v podání Rogera Federera a Mirky VavrinecovéFoto profimedia.cz

A pokračuje: "Když jsme se potkali, neměl jsem na svém kontě žádný turnajový triumf. A dnes? Mám jich 76 říkal před rokem a půl sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Zatímco u řady jiných slavných sportovců není o skandály nouze, u tohoto páru byste je hledali marně. Přesně naopak. Jijich vztah přípomíná téměř hollywoodskou romanci.

A nutno říct, že se jim daří ve všech směrem. Federer sice již dlouho čeká na svůj další velký grandslamový titul, narození již druhého páru dvojčat mu však vše dokonale nahrazuje.

"Jsem nesmírně šťastný. Miluji svoji rodinu a moc se těším na dobu, kdy se budu moci věnovat svým dětem na sto procent," prohlásil brzy třiatřicetiletý Švýcar.

A Mirka? Svého muže doprovází prakticky na každé větší tenisové akci. Z čestné lóže již na tatínka shlížely i čtyřleté dcerky Myla Rose a Charlene Riva.

Jejich čtyřměsíční bratříčci Leo a Lenny si budou muset na chvíli, kdy na vlastní oči uvidí svého tatínka na kurtu, ještě chvíli počkat.

2000 - Na tomto snímku ještě Mirka hrála tenis na vrcholové úrovni
2000 - Na tomto snímku ještě Mirka hrála tenis na vrcholové úrovni