Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Násilí v rodině zemřelého hokejisty Hlinky (†42): Syn surově napadl babičku!

Autor: ps

Zní to jako zlý sen, ale bohužel není! Po tom, co si vzal hokejista Miroslav Hlinka (†42) život, se napsalo hodně špíny. Jeho otec Miroslav to však nevydržel a rozhodl se synovo slavné jméno bránit. Promluvil o domácím násilí i o tom, jak Mirův syn Michal surově napadl svoji babičku!

Uprostřed září se trojnásobný medailista ze světových šampionátů rozhodl skoncovat se životem. Na svém pokoji v Banské Bystrici, kde působil jako asistent trenéra místního hokejového týmu, se Hlinka oběsil. Jeho rodiče jsou i po pěti týdnech od šokujícího skutku na dně.

Ale táta Miroslav už to nevydržel a rozhodl se promluvit! „Napsalo se spoustu nesmyslů. Mira prý doma provázelo fyzické násilí a bitky, že byl pijan, gambler. To je nehorázné, naprosté nesmysly,“ brání syna Hlinka starší v rozhovoru pro deník Plus Jeden Den.

O tom, jaké byly vztahy mezi manželkou, synem a Mirem, se Hlinka starší rozpovídal. „Párkrát došlo k výměně názorů, to beru, ale jsem přesvědčený, že se na syna spousta věcí nahrála,“ vyprávěl zdecimovaný starší muž, který je v důchodovém věku a přivydělává si tím, že po Trenčíně rozváží jídlo.

„Jednou k nám domů přišel vnuk Michal pro klíče od auta, a když mu manželka Zlatka řekla, že žádné nemá, tak ji strčil na výtahové dveře takovou silou, že spadla. Vstala, ale on ji poslal k zemi znovu. Tentokrát už se nezvedla. Kluk pak utekl,“ vzpomínal na děsivé chvilky Hlinka starší. „Miro na Michala podal trestní oznámení, které za nějakou dobu manželka stáhla, protože by vnuk mohl jít i do vězení,“ dodal.

Hlinkův syn Michal měl kamennou tvář. Rozloučil se věncem se žlutými růžemi.
Hlinkův syn Michal měl kamennou tvář. Rozloučil se věncem se žlutými růžemi.