Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Jozef Chovanec se vrací na Letnou jako soupeř: Nevítaný host!

Autor: vba

Ve Spartě odkopal více než deset let, přes šest sezon pak působil v realizačním týmu. Přesto kouče Slovanu Jozefa Chovance (54) dnes na Letné (21:05, ČT Sport) vřelé přijetí nečeká. Spíš naopak!

Chovanec se totiž po svém odvolání ze Sparty na konci roku 2011 nebál kritizovat svého nástupce na pozici generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka (65) a hlavního kouče Martina Haška (45).

Vyčítal jim, že »prošustrovali« šestibodové vedení, které mužstvo mělo při jeho odchodu. „Náskok měli po podzimu exkluzivní, stál mě spoustu úsilí. Když pak nezískáte titul, je to na roztržení trenérské licence,“ rýpl si Chovanec.

Ten nemůže přijít na jméno především Hřebíkovi, jehož úspěchy údajně pramenily z Chovancovy předchozí práce. „Tomu se musím zasmát, a zároveň je mi z toho smutno,“ reagoval Hřebík s odstupem času.

Dalším člověkem, se kterým si asi bývalý reprezentační trenér nepadne do náruče, je přímo šéf Letenských Daniel Křetínský (39). A nejen kvůli zmiňovanému odvolání při dobře rozjeté jízdě za titulem! Chovancovi vadilo i to, že mu odmítal pořizovat vytipované posily.

„Teď jsou ve Spartě hráči s předpokladem hrát kombinační fotbal a mužstvo je výborně doplňované. Za mé éry jsme také zaznamenali pokroky, jenže jsme je nemohli rozvíjet,“ zlobí se nahlas Chovanec. I kvůli tomu je z něj na Letné nevítaný host!