Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Plzeňští lajdáci dostali po zápase pořádně za uši: Řev Koubka slyšeli až ven!

Autor: nem

Pachtíte se s taktikou, naservírujete ji hráčům a ve finále zjistíte, že jste vlastně rozdávali pralinky »oslům«. Přesně tohle potkalo kouče Plzně Miroslava Koubka (63) v Jihlavě.

Odflákli to, podvedli ho, což bylo na vyhlášeného poctivce Koubka moc! Kdo by se divil, že po porážce (1:2) a umrnění náskoku na čele tabulky na pouhý bodík, dštil síru?

„Po zápase byl jeho řev slyšet z kabiny až ven,“ popsal hustou atmosféru v kabině Viktorie činovník z Vysočiny.

Bodejť by ne! Koubek před týdnem vymyslel geniální strategii na Spartu, a protože ho mančaft poslechl, triumfoval (2:0). Na neděli vyšpekuloval, jak přelstít jihlavskou obranu a uhlídat brejky soupeře, jenže tentokrát mluvil do dubu. Jeho hoši se po Spartě zřejmě cítili být přeborníky zeměkoule a okolí a přišli na plac jako do hotelu na martinskou husu.

„Jsem jako trenér zklamán po tomhle výkonu. Průběh zápasu jsme podcenili, v soubojích jsme byli horší po celé utkání. Nestačí hrát na sto procent závěrečných patnáct minut,“ nadával Koubek.

„Můj pocit je, že jsme byli možná malinko pohodlnější, moc jsme neběhali,“ přiznal střídající mazák Pavel Horváth.

To jste ale dráždili kobru bosou nohou, Pavle! Jihlava totiž urvala z předchozích čtyř duelů jedenáct bodů, a pokud jste ani tohle nebrali jako varování, uštkla vás zaslouženě.

„Jakmile cokoliv podceníte, nevyplatí se vám to. Ale nepanikaříme, pořád se na celou věc snažím dívat optimisticky. Jsme stále první, tohle hodíme za hlavu,“ snažil se Koubek najít veselejší notu. Jenže předtím musel svým plejerům ty hlavy umýt…

Rychlý sestřih: Jihlava-Plzeň 2:1
Video se připravuje ...