Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Blázinec kolem Jágrova prvního auta nebere konce: Favorita chtějí Američané!

Autor: Petr Maňas, Karel Kopač

Pozor, »akce Jágrův favorit« se rozjíždí do monumentálních rozměrů! O první auto hokejové ikony Jaromíra Jágra (43) už mají zájem američtí překupníci a chtějí ho nabídnout do prestižní aukce celebrit.

 Podprsenka Madonny. Nahrávací kontrakt Elvise Presleyho. Kytara Jimiho Hendrixe. A teď... Otřískaná Škoda Favorit 136L Jaromíra Jágra! Ano, i tato relikvie dost možná skončí v prestižním americkém aukčním domě Julien‘ s Auctions.

Jeho zástupci už se ozvali Petru Pokornému, který ve svém kladenském autobazaru Jágrovo první auto minulý týden objevil!

Za 750 tisíc

Chtěl likvidovat přebytečné křápy a při prohlídce technických průkazů objevil, že modrý favorit zaparkovaný u plotu patřil tehdy 17letému »Džegrovi«.

Tak si zkusil podat inzerát (Blesk informoval) a od té doby mu mobil pípá jako hladové kuře... „Ten zájem je neskutečný, na bazoši je to jasně nejsledovanější inzerát,“ říká Pokorný.

Za čtyři dny si na něj kliklo na 40 tisíc lidí, mnozí jej dál sdíleli na sociálních sítích. V jednom kuse ho bombardují zájemci s nabídkami, ta největší zůstává z pátku: 750 000 korun! „Přes víkend přibylo pár dalších za 150 až 200 tisíc,“ prozrazuje.

Za 26 let starou »šunku«, které se jen dílem náhody nedávno nezbavil za čtyři tisíce na náhradní díly...

Jako Lennon?

Jenže může být ještě lépe, pokud se do věci vloží specialisté z Julien‘ s Auctions, slavného aukčního domu z Los Angeles. „Poslali mi mail, tak jsem požádal známého v Americe, aby zformuloval odpověď, a ozvu se jim. Uvidíme, co z toho bude,“ krčí rameny Pokorný. Problémem může být převoz přes oceán, čímž by se vše prodražilo.

Navíc pokud se bentley zpěvačky Cher prodalo za 5 milionů a austin Johna Lennona za 3 miliony, sotva by zájemci za Jágrův favorit zaplatili srovnatelné peníze. I když, kdo ví? „Pořád platí, že se koncem června rorozhodnu,“ culí se majitel kladenského autobazaru.

Top 5 dražeb Julien´s Auctions
Bunda Michaela Jacksona z klipu Thriller 44 mil. Kč
Elektrická kytara George Harrisona 14 mil. Kč
Šaty Merilyn Monroe z filmu Řeka do nenávratna 13 mil. Kč
Studiová kytara Jimiho Hendrixe 12 mil. Kč
Původní lahev coca coly a její nákres 11 mil. Kč
Co se také prodávalo?
Šaty princezny Diany
Saxofon Billa Clintona
Sluneční brýle Bono Voxe
Rozvodová smlouva Marilyn Monroe
Ledvinový kámen Williama Shatnera (za 600 000 Kč!)

Jágrův první automobil je na prodej
Jágrův první automobil je na prodej