14. června 2015 • 09:00

Z trojčat jsou dvojčata. Palát bez parťáka, Kučerov hlavou bořil tyč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúdernější útok Tampy Bay Kučerov - Johnson - Palát se společného konce 5. finále Stanley Cupu nedožil. Ruský křídelník už v první třetině bolestivě padl na tyčku a z utkání odstoupil. Tampa prohrála 1:2 a v Chicagu bude odvracet matchball soupeře.



Hráli takřka poslepu, sbírali body a chválu ve velkém. Druhý útok Tampy, pro který se vžilo označení trojčata, zaznamenal z 65 gólů Lightning v play off 31. Do souhry nerozlučné trojky, se kterou trenér Jon Cooper celou sezonu takřka nehýbal, ale zasáhl nepěkný moment ze šesté minuty pátého duelu.

Brankář Chicaga Corey Crawford špatně rozehrál kotouč, který se zastavil o výstroj forčekujícího Kučerova. 21letý Rus se snažil zakončit do prázdné branky, Crawford ale tygřím skokem pod nohy gólu zabránil. Kučerov přes něj přepadl a horní částí těla naboural do tyčky.

VIDEO: Podívejte se na bolestivý náraz Kučerova do tyčky

Z ledu se autor 22 bodů (druhé místo v produktivitě play off) sbíral přetěžce a okamžitě po příjezdu na střídačku zamířil do kabiny. Z ní už dokonce zápasu nevylezl a jeho místo po boku Ondřeje Paláta a Tylera Johnsona zaujal mladík Jonathan Drouin, občas alternoval i Ryan Callahan nebo kapitán Steven Stamkos.

Poraněný krk, rameno, zhmožděná klíční kost? Přesnou diagnózu zranění Kučerova byste z kouče Tampy nedostali ani páčidlem. "Nevím, měl jsem za to, že se do zápasu vrátí. Pak jsem ale dostal zprávu, že to nepůjde. Přesný stav neznám a ani bych vám ho neřekl," břitce odpálil dotazy novinářů Jon Cooper.

Stejně Cooper mlžil před utkáním i o zdravotním stavu svého brankáře Bena Bishopa, který 4. zápas v Chicagu vynechal. Do pátého utkání ale vyjel a závěrečné sirény se dožil. Alespoň nějaká dobrá zpráva pro tým z Floridy, který bude v noci z pondělí na úterý bojovat na ledě Blackhawks o přežití.

"Je to těžké, Nikita je strašně důležitý pro náš útok, střílel góly a dělal body. Takové hráče zkátka nechcete ztrácet," povzdechl si spoluhráč Callahan.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 5. finále Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud