14. června 2015 • 10:22

Já mám! Ne, já! Tampu rozhodilo obří nedorozumění v obraně

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přetahovanou o Stanley Cup, ve finálové fázi zejména, rozhodují maličkosti. Hokejisté Tampy ale vyrobili v pátém zápase minelu obřích rozměrů. S fatálními následky, naneštěstí. V hlavní roli vykurýrovaný brankář Ben Bishop a švédský obránce Victor Hedman.



Chicago vstoupilo do pátého zápasu finále Stanley Cupu drtivě. Po pěti minutách vedlo na střely 9:1, dál utahovalo šrouby, ale habán Bishop v brance, který čtvrté utkání ze zdravotních důvodů vynechal, držel.

Pak ale přišel zkrat, chyba v komunikaci. Říkejte si tomu jak chcete. "Koukal jsem se dopředu, abych měl přehled o hře. Neviděl jsem Bishopa a ani neslyšel," popsal situaci Hedman, který v 7. minutě dojížděl nahozený puk. Stejný záměr měl ale gólman Tampy. Společně se srazili v levém kruhu a jejich pádu využil k jednomu z nejsnadnějších gólů v kariéře Patrick Sharp.

VIDEO: Podívejte se na srážku Bishopa s Hedmanem

"V hale je takový hluk, že neslyšíte vlastního slova. A takhle to dopadá. Já ho viděl a myslel jsem si, že on mě taky. Tohle se mi stalo poprvé, navíc v tak důležitém zápase. Špatně načasované," lamentoval Bishop.

Nikdo mu ale chybu nevyčítal, naopak se ho všichni zastávali. "Bez něho bychom tady nebyli. A když pominu ten nešťastný incident, byl opět vynikající. Dává nám každý zápas šanci vyhrát. My musíme hlavně střílet víc branek," reagoval trenér Tampy Bay Jon Cooper. "Takové věci se stávají. Pořád jsme měli před sebou ještě 54 minut na to, abychom zápas otočili," podotkl Hedman.

Nestalo se, Tampa padla 1:2 a na ledě Chicaga za stavu 2:3 v sérii jí čeká pořádná lopota.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud