17. května 2015 • 04:50

Hon za pukem místo rodiny. Jágr se oženil s hokejem, žasli experti

Autor: jab, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dál zní stejná píseň. Jaromír Jágr, navzdory kanadskému rozmetání českých finálových nadějí, nezklamal. Lépe. I v souboji s neporaženým favoritem šampionátu na ledě dominoval. "Jeho přínos pro český projev v semifinále byl obrovský," chválil veterána při debatě iSport.cz bývalý bitkař se zkušenostmi z NHL David Kočí.



Ve 151. utkání za národní tým se Jágr stejně jako jeho spoluhráči bodově neprosadil. Za záda kanadského gólmana Mikea Smithe neprošel jediný z 23 střeleckých pokusů Čechů, na druhé straně Ondřej Pavelec zasahoval jednačtyřicetkrát. 43letý veterán pálil na branku jednou a na ledě strávil osmnáct minut.

"Hrál výborně. Opět ukázal, že je to nejlepší hokejista, který kdy v Evropě hrál," smekl před Jágrem druhý z expertů Vladimír Kýhos. A vysekl zajímavý příměr. "Jarda je naprostý unikát, nikdo takový neexistuje, možná jen Martin Ručinský. Ostatní hokejisté mají rodiny, oni se oženili s hokejem," zažertoval ve studiu bývalý kouč Komety Brno, se kterou letos vypadl v semifinále extraligy.

Neměl být lídrem, ale dominoval

Jágrova dominance na ledové ploše o bezmezná obliba u fanoušků v O2 Areně vygradovala na konci třetí třetiny. Zápas mílovými kroky mířil do finiše, Jágr dřel, snažil se zvrátit dvougólovou ztrátu. A když se dotkl v útočném pásmu kotouče, diváci začali aplaudovat. Puk byl v moci nejlepšího českého hráče na turnaji.

"Plánovanými lídry měli být letos jiní hráči, ale tolik se jim nedařilo, nebyli tolik výrazní. Nepadalo jim to do branky a tak zase odpovědnost byla na Jágrovi," komentoval rozložení sil v národním týmu v debatě hokejový expert Deníku Sport Pavel Bárta.

A jak si Jágrovu sportovní vitalitu fyzilogicky vysvětlit? "Má ten dar, který řada hokejistů nemá, je zdravý. Kromě trhlin na srdci se mu zranění vyhýbají," uzavřel Kýhos.

Kýhos: Jágrův dar? Je zdravý, má jen trhliny na srdci
Video se připravuje ...

Kýhos a Kočí se shodli: Kanada je favoritem na zlato
Video se připravuje ...

Kýhos: I bronz by byl pro Česko takové malé zlato
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud