Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůzné zranění arménského siláka! Vzpěrač si zlomil ruku pod 195 kilogramy

Autor: ČTK, iSport.cz

Velmi nepříjemný moment poznamenal vzpěračskou soutěž na olympiádě v Riu. Armén Andranik Karapetijan nezvládl dostat činku vážící 195 kilogramů bezpečně zpátky na zem a ošklivě se poranil. Dvacetiletý silák si zlomil levou ruku.

Není to první ošklivé zranění v Riu, před Karapetijanem měli problémy cyklisté i francouzský gymnasta Samir Ait Said. Arménský vzpěrač se bohužel ke svým kolegům přidal, když nezvládl supertěžkou činku.

Jeden z favoritů na titul ve váhové kategorii do 77 kilogramů se zranil při pokusu zvednout nad hlavu závaží o 195 kilogramech. Evropský šampion si při druhém pokusu o zvednutí 195 kg nadhodil činku příliš razantně, nedokázal už správně fixovat loket a váha mu před šokovanými diváky zlomila levou ruku.

Trenér arménského reprezentanta se okamžitě chytil za hlavu, fotografie a video (Podívejte se ZDE>>>) skutečně nejsou pro slabé povahy. Podle prvních diagnóz si Karapetijan zlomil ruku a sanitka ho tak okamžitě odvezla do nemocnice. Na závodění bude muset chvíli zapomenout. Teď je nejdůležitější jeho zdraví.

Arménský vzpěrač Andranik Karapetijan si vykloubil loket
Arménský vzpěrač  Andranik Karapetijan si vykloubil loket

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>