Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nedvěda si v Juventusu hýčkají: Odměna 10 milionů!

Autor: zal

Zažívají dobré časy. Fotbalový Juventus skončil podruhé za sebou v zisku a radost z toho má i jeho viceprezident Pavel Nedvěd (44). Díky skvělé práci nejen na hřišti, ale i v řadách funkcionářů, si ho klub hýčká. Na konto se mu přikutálí 10 milionů korun.

Vydělávající fotbalový klub – to je skoro zázrak. Ještě před čtyřmi lety prodělávali v Turíně kalhoty, když měli roční ztrátu 1,2 miliardy korun. Pak se ale pod Alpami naučili hospodařit a v minulé sezoně už zaznamenali čistý výdělek 110 milionů korun.

Nedvěd povýšil

Pavel Nedvěd je ve správní radě »Staré dámy« už šest let. Nejdřív se jako jeden z ředitelů učil, jak se dělá velký fotbal z té druhé strany, než jak ho znal ze hřiště. Před rokem se stal viceprezidentem slavného klubu, se kterým spojil své jméno, a i když se nejlépe cítí stále mezi hráči, nejsou mu cizí ani čísla a účty.

„Vím, co si náš klub z hlediska marketingu a ekonomické věci může dovolit, a pomáhá mi to v té sportovní stránce,“ říká Nedvěd, jehož služby umí v Turíně ocenit.

Třetí muž v »Juve«

Podle právě zveřejněné výroční zprávy je třetím nejlépe odměněným funkcionářem klubu. Deník Calcio e Finanza odhaduje, že dostane již tradičně největší balík výkonný ředitel Marotta. Na toho čeká v přepočtu 70 milionů korun.

O poznání méně přistane na kontě prezidenta Agnelliho (12 milionů) a viceprezidenta Nedvěda (10 milionů). Nutno dodat, že letní přestup Pogby za 3 miliardy korun do Manchesteru United se promítne až v příštím zúčtování. Nedvěda tak nemine bonus ani za rok.

Paul Pogba jako hlavní hvězda Juventusu s klubovým viceprezidentem Pavlem Nedvědem
Paul Pogba jako hlavní hvězda Juventusu s klubovým viceprezidentem Pavlem Nedvědem