6. října 2016 • 04:56

Chystá se na Česko. Být muslimem je důležitější, než mít formu, říká Mustafi

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakou má formu Shkodran Mustafi? Pro obránce německé reprezentace, který od léta působí s Petrem Čechem v Arsenalu, je to určitě důležité. Ale výš staví svoje náboženské vyznání. „Být muslimem je pro mě velmi důležité. Víc než cokoliv. Pokud odehraju špatný zápas, není to konec světa,“ řekl deníku Bild před sobotním zápasem s Českem v kvalifikaci MS 2018.



Když působil ve Valencii, odmítl Mustafi hovořit na tiskové konferenci, když před něj postavili láhev piva od jednoho z klubových sponzorů. I tato příhoda vystihuje, že je náboženství pro německého obránce mimořádně důležité.

Jaké komplikace to přináší pro život špičkového fotbalisty, poznal už během letošního mistrovství Evropy. „Byl jsem zrovna uprostřed ramadánu, ale nešlo omezit jídlo a pití. Pečlivě studuji korán i ostatní náboženství. V koránu a mešitě jsou mi proroci nejblíž,“ vyznal se.

Původ syna albánských rodičů, kteří z Makedonie odešli do Německa, je komplikovaný. Nikdy ale nepochyboval o tom, že chce hrát za reprezentaci úřadujících mistrů světa. „To pro mě nebyla nikdy otázka, nikdy jsem nemluvil makedonsky, vždy jsme se doma bavili albánsky, jedli albánské jídlo.“

Mustafi si v Arsenalu i národním týmu rozumí s Mesutem Özilem, který si už letos splnil povinnost každého muslima a vydal se na pouť do Mekky. „Jednou tam taky vyrazím,“ ujišťuje čtyřiadvacetiletý stoper, který působil také v Evertonu a Sampdorii Janov.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud