6. října 2016 • 14:32

Šance na bod v Německu určitě je, řekl Schick. Za vzor má Zlatana

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Už v sobotu čeká české fotbalisty další kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa 2018 proti favorizovanému Německu. Ve výběru trenéra Karla Jarolíma je i útočník Sampdorie Janov Patrik Schick, který předváděl skvělé výkony v dresu jednadvacítky. Talentovaný fotbalista odpovídal v online rozhovoru na otázky čtenářů iSport.cz. Co vše čtenářům prozradil?



Schick je na reprezentačním srazu áčka podruhé. Poprvé se pozvánky dočkal pod Pavlem Vrbou v rámcí přípravného kempu před EURO, na závěrečný turnaj se už do nominace nedostal.

Teď pro dvacetiletého forvarda přišla druhá šance. Pod Karlem Jarolímem má výrazně větší šanci, aby si zahrál proti úřadujíícm světovým šampionům v Německu.

Před odletem na utkání kvalifikace mistrovství světa  odpovídal na dotazy čtenářů iSport.cz. Schick mluvil o reprezentaci, angažmá v Itálii i předchozích štacích v Bohemians či Spartě.

Patrik Schick

Marie, 6. října 2016
Můžu mít osobnější dotaz? Jaké preferuješ spodní prádlo?
Calvin Klein. Děkuji za všechny dotazy, ale musím se rozloučit. Díky a držte nám palce!
Janek, 6. října 2016
Zdravím a mám dotaz na Bohemku. Jaký byl trenér Roman Pivarník? Byl spíše klidný nebo někdy i křičel? Přijde mi na hráče v Plzni dost mírný
Pan trenér Pivarník byl přísný a uměl i hezky zařvat. Jak to má s klukama v Plzni nevím.
Ondřej, 6. října 2016
Dobrý den Patriku, dotaz asi z jiného soudku než většina: Co si myslíte o tejpování (kinesio tejpy apod.). Funguje to nebo je to pouze o hlavě? Případně nějakou vlastní zkušenost máte? Díky a ať se daří (y)
Zrovna mám tejp na sobě. Z mých zkušeností to opravdu pomáhá, jinak fyzioterapeut by měl vědět, jak se to správně lepí a na jaká místa. Ne vždy tam, kde to bolí, je příčina zranění.
klokan, 6. října 2016
Zdravím Patriku, díky za to, že prokazatelně nosíte v srdci Bohemku. Myslíte, že jste si k ní vytvořil vztah? K fanouškům, ke klubu celkově? A prozradíte, zda s někým z kádru stále udržujete intenzivnější kontakt? :) Moc díky za odpověď a ať se Vám daří!
Nedám na Bohemku dopustit za to, že mi dala šanci. Dala mi prostor se ukázat. S klukama jsem v kontaktu, ať už v jednadvacítce nebo si občas napíšeme.
Arabella, 6. října 2016
Čau Patriku, jaký útočník je tvým nedostižným vzorem a ke kterému by ses naopak typově přirovnal?
Mým vzorem je odmalička Zlatan. Přirovnal bych se možná ke Cavanimu.
Karel , 6. října 2016
Ahoj Patriku, mozna se zeptam blbe, ale musim.. Dle Tvych vyjadreni to vypadalo, ze jsi ze Sparty neodchazel uplne v dobrem, jak to je? Taky mi prislo, ze veskerou plusovou hodnotu davas Bohemce a neuvedomujes si, kdo te vychoval.. Nemyslim to zle, jen na rovinu rikam, ze to působilo dosr zvláštně...
Odcházel jsem úplně normálně, ne ve zlém. Není to tak, že bych dával plusovou hodnotu Bohemce, ale v tu chvíli, kdy mi Sparta měla dát šanci se ukázat, tak mě trochu odsunula na druhou kolej. V šestnácti letech mně ze Sparty vyhazovali, už v ten moment jsem cítil, že mi moc nevěří. Tím, že mě poslali na hostování, to jen potvrdili.
Luboš Devera, 6. října 2016
Ahoj Patriku, chtěl jsem se zeptat jaký máš vztah s Milanem Jiráskem, s kterým si hrával v Bohemce. Máte společné zájmy ? např. Playstation ? Díky
S Milanem mám dobrý vztah, máme společné zájmy, voláme si na skypu a jsme v kontaktu.
David, 6. října 2016
Ahoj Patriku, chtěl bych se tě zeptat na srovnání úrovně tréninků u nás a v Itálii. Je všeobecně známo, že ta kvalita a náročnost je vyšší v zahraničí. Čím si myslíš, že to je? Větší konkurence, větší počet tréninkových jednotek nebo lepší trenéři a nové metody? Myslíš si, že je reálné, aby se ta úroveň u nás zvýšila třeba právě přidáním počtu tr. jednotek apod.? Nakonec ti chci popřát hodně úspěchů v kariéře a nějáký ten gól v síti Němců. :)
Pro mě moment, v čem je to jiné než v Česku, je, že se hodně dbá na detail. Ať je to zpracování míče, přihrávka a další základní věci. Další rozdíl, který tam je, že tréninkové jednotky jsou v průměru dvě hodiny. Jinak bych neřekl, že tam jsou nějaké nové metody.
Petr Vondráček, 6. října 2016
Ahoj , jak to vidíš s tvojim angažmá v Itálii myslíš ze se tam trvale prosadíš? Jak jsi na tom na trénincích cítíš že se oproti ostatním musíš zlepšit? Držím ti palce
Věřím, že se prosadím, misím si nejvíc na všechno zvyknout, adaptovat se, naučit se jazyk. Jinak v tréninku bych neřekl, že bych měl být horší než ostatní.
Ivana, 6. října 2016
Ahoj Patriku, chci ti popřát,aby se ti pořád tak dobře dařilo a připsal sis 1. start za reprezentaci a zrovna to oslavil golem😊. otazka s kým seš v repre na pokoji? A kdo byl tvuj nejlepší parťák v bohemce a spartě? díky
Děkuji. Na pokoji jsem s Tomášem Koubkem, nejlepší parťák v Bohemce Milan Jirásek, ve Spartě Lukáš Juliš.
kuba, 6. října 2016
Dobrý den Patriku.Jako Sparťana se tě chci zeptat na názor na současnou situaci ohledně obsazení trenérského postu ve Spartě.Byl by podle tebe David Holoubek nejlepší volba?Jsi jeho bývalý svěřenec,tak by mě zajímal tvůj názor.Děkuji
Pan Holoubek je super trenér, hodně impulsivní, sám jsem ho měl v devatenáctce. Může mladým klukům hodně pomoct a teď po výsledcích, co měl, by si šanci zasloužil.
Aleš Kubík, 6. října 2016
Dobrý den, Myslíte si, že pomohl vaší karieře přestup do Janova a jaké vydíte šance českého týmu v kvalifikaci na mistrovství světa.
Přestup mi určitě pomohl, ale spíš v budoucnu se to ukáže, jak moc. Bude to těžké bojovat s Německem o první místo, ale kdyby z toho byla baráž, tak se určitě pokusíme postoupit.
Honzaaaa, 6. října 2016
Cítíš se jako Sparťan?
Cítím.
Klokan, 6. října 2016
Čau Schicky, myslíš že je reálný přesun Aldy Čermáka do repre áčka v blízký budoucnosti? Jak bys ho zhodnotil - fotbalově i lidsky. Díky ať se daří!
Myslím, že to určitě reálné je. Fotbalově je to výborný hráč, s fotbalovým myšlením a skvělý do kombinace. Lidsky je s ním velká sranda, je to jeden z bavičů kabiny.
dalimil, 6. října 2016
Také si myslíte, že Sparta zabíjí mladé talenty? Díky za odpověď.
Neřekl bych, že úplně zabíjí, ale mohla by s mladými kluky pracovat o něco lépe. Třeba se teď blýská na lepší časy.
Tomáš, 6. října 2016
Ahoj Patriku, Nejdřív bych ti chtěl pogratulovat k přestupu do Sampdorie a říct že tě považuju za největší český talent součastnosti a chtěl bych se zeptat. 1. Jak se ti líbí v Itálii? 2. Jaký je tvůj vysněný tým? 3. Jaký to bylo zahrát si na Camp Nou? Díky moc a držím palce na kvalifikační utkání s Německem a Ázerbájdžánem.
V Itálii se mi líbí, nic mi tam nechybí. Vysněný tým je Real Madrid. Na Camp Nou to byl obrovský zážitek, na který rád vzpomínám a nikdy na něj nezapomenu.
Aleš 32, 6. října 2016
Ahoj, 3 nejlepší útočníky světa podle tebe ?
Ibrahimovic, Agüero, Suárez.
Martin, 6. října 2016
Jaký je hlavní rozdíl mezi fotbalisty ve Spartě/Bohemce (česku) a v Janově (itálii) ?
V Sampdorii jsou kvalitnější hráči, je tam větší kvalita i konkurence.
Keny , 6. října 2016
Ahoj Patriku, moc Ti to v áčku přeju.. Jsi talent! :-) Jak to máš s klukama z A týmu? Třeba s Kadeřem? Bavíte se všichni normálně? :-) Držím palečky a na druhém zápase budu fandit z tribuny! :-)
Děkuju. S klukama se bavím normálně, kluky ze Sparty znám a v tom není problém.
Jiri, 6. října 2016
čau Patriku, koho z německých hráčů bereš za nebezpečného protihráče :) Jinak ať se Ti daří jak doposud..) JT
Všichni vepředu jsou hodně nebezpeční, ale nepříjemný by mohl být Mesut Özil nebo Thomas Müller.
Ondra Nácovský 9 let, 6. října 2016
Ahoj Patriku, jak vzpomínáš na tvoje působení v Bohemce, co říkáš na fanoušky a můžeme se jednou těšit na tvůj návrat?
Na Bohemku vzpomínám rád, vím, že cestu do Sampdorie mi otevřela právě Bohemka. S návratem se uvidí, tomu ještě necháme čas :-)
Jakub, 6. října 2016
V jakém klubu bys chtěl být kdyby přišla nabídka z Top Klubu ? 😃
Klidně bych si zahrál v Realu Madrid :-)
Jackie, 6. října 2016
Ahoj Patriku. Jaká je momentálně tvá situace v Samdporii? Dostaneš v brzké dobè větší šanci? Nepřemýšlíš o hostování? Díky a ať se daří.
Situace se poslední dobou zlepšila, věřím, že v brzké době se dostanu do základní sestavy v nějakém zápase. O hostování v žádném případě nepřemýšlím.
Arnošt, 6. října 2016
Ahoj Patriku, preji hodne stesti v tvoji kariere. Chtel jsem se zeptat, kdyby Sparta nabidla stejnou smlouvu jako mas v Italii, prodlouzil by si ve Sparte?
Děkuji. Určitě bych to asi probíral, ale stejně bych se spíš přikláněl jít do zahraničí.
Michael, 6. října 2016
Zdravím Patriku. Jak se díváte na změny v systému Ligy mistrů? Je správné, že bude mít Serie A 4 přímé postupující do skupiny? Děkuji za odpověď a přeju úspěchy v reprezentaci i klubu.
Je to asi dobré, že z Itálie se tam může dostat víc týmů, ale detaily jsem zatím nezkoumal.
David Hruška, 6. října 2016
Ahoj, chtěl bych se zeptat kolik jsi měl nábídek při odchodu ze Sparty a proč sis vybral právě italskou Sampdorii Janov? Děkuju za odpověď.
Měl jsem jich hodně. Táhlo mě to k italskému fotbalu, není to bundesliga, je to o něco jednodušší takhle na začátek. Ale i tak to je dost náročná soutěž.
Josef Plšek, 6. října 2016
Mysliš že daš proti německu góla?
Když nastoupím, určitě se o to budu snažit, ale nic nezaručuju.
Radim Č., 6. října 2016
Myslíte si, že nastoupíte alespoň v jednom z zápasů v základní sestavě?
Těžko říct, necháme se překvapit.
Tereza, 6. října 2016
Jak si myslíš že to zvládnete bez Martina Frýdka ?
Je to trošku komplikace, ale hlavně pro něj, protože zranění kolene není moc dobré. Jsou tady kluci, kteří ho dokáží nahradit.
Vašek K., 6. října 2016
Ahoj Patriku, sledujes po odchodu do Itálie furt Spartu a chtěl by si se třeba jednou vrátit jako Rosa ? 😉
Spartu samozřejmě sleduji, stejně jako celou českou ligu. Takové přivítání, jako měl Rosa, by mně vůbec nevadilo.
Jan Holman, 6. října 2016
Jaký předmět/učitel byl na základní škole tvůj nejoblíbenější a proč?
Asi tělesná výchova, tam jsme se mohli při hodně bavit.
Kamil, 6. října 2016
Zdravím Patriku, proč si nechtěl zůstat ve Spartě a vyhrát se pořádně tam a zvolil si hned přestup do Janova?
Nebylo to úplně tak, že bych nechtěl zůstat ve Spartě. Počítal jsem i s variantou, že přestup nevyjde. Mým snem bylo zahrát si v zahraničí a když už nabídka přišla teď, tak jsem ji chtěl využít.
David Mlátek, 6. října 2016
Ahoj Patriku, co si myslíš o současné síle národního týmu a jak to vidíš v Německu? Díky a ať se daří.
Kvalita tady je celkem slušná, i když tady pár kluků chybí. V Německu to bude těžké, ale šance získat alespoň bod tam určitě je.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud