13. září 2016 • 17:30

Krejčí se dočkal v Itálii první pocty. Ale do Nedvěda má prý daleko

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Nejdříve se na záložníkovi Boloni Ladislavu Krejčím nechal vyloučit brankář soupeře, poté český křídelník výstavní akcí obešel dva protihráče a přihrál na gól. Jeho zdařilý nedělní výkon při výhře nad Cagliari (2:1) ocenili i fanoušci domácího týmu. Bývalého hráče Sparty zvolili nejužitečnějším mužem zápasu.



Čtyřiadvacetiletý reprezentant si v novém angažmá na jihu Evropy začíná pomalu zvykat. V nedělním ligovém utkání s nováčkem z Cagliari navíc naznačil, jaký potenciál v něm dřímá a proč za něho Boloňa zaplatila Spartě přes sto milionů korun.

Sympatický výkon ocenili i domácí „tifosi“. Po výhře 2:1 zvolili českého záložníka nejužitečnějším hráčem utkání. Klubový web informuje o tom, že pro něho hlasovalo téměř 70 % fanoušků. Až za ním skončil například autor jedné z branek útočník Simone Verdi. Toho předskočila další letní posila a Krejčího společník v novém angažmá Maďar Adam Nagy.

Krejčího bilance v Boloni
Zápasy: 4
Minuty: 278
Góly: 1
Asistence: 1

Trenér Roberto Donadoni začal využívat Krejčího na podobné pozici, jako byl zvyklý ve Spartě v rozestavení 4-3-3, kdy 24letý záložník figuruje jako levé křídlo. Na tomto místě hrál v minulé sezoně italský reprezentant Emanuele Giaccherini, který v létě zamířil do Neapole.

Na Apeninském poloostrově si také všimli, že byl Krejčí nejednou prezentován jako „nový“ Pavel Nedvěd. Společnými rysy s viceprezidentem Juventusu jsou prý ale zatím jen stejný věk při odchodu do Itálie a Sparta, tedy klub ze kterého přestupovali. „Rozdílů na hřišti je stále mnoho,“ tvrdí portál Corriere di Bologna.

Itálové také poukazují na Krejčího slabší pravou nohu. Ta se podle nich musí stát méně předvídatelnou. Zvláště pokud se na českého záložníka začnou soupeři detailněji připravovat.

Ladislav Krejčí zdraví fanoušky po výhře nad Cagliari
Ladislav Krejčí zdraví fanoušky po výhře nad Cagliari

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud