Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mistr světa a bek Chicaga Rozsíval: Kvůli podnikání miliony v tahu!

Autor: top

Další hokejový šampion, který si spálil prsty v podnikání! Michal Rozsíval (38) má na kontě zlato z mistrovství světa, dva Stanley Cupy, ale také prodělky jdoucí do desítek milionů korun!

Zkušený bek, který v NHL stále hájí barvy Chicaga, utopil své těžce vydělané peníze v řadě firem. S bratrem Patrikem, rovněž bývalým hokejistou, provozují už několik let síť obchodů s hokejovou výstrojí. Nemalé finance také vrazil do společnosti prodávající automobily.

A pohled do účetních závěrek bohužel ukazuje, že to s některými firmami šlo od desíti k pěti. Namátkou? ROSI 33 Hockey v roce 2009 vykázala ztrátu 4,5 milionu korun, o rok později už dokonce dalších 7,5 milionu korun. Od roku 2011 přešlo podnikání pod hlavičku Warrior Sport, kde jen za rok 2014 činil schodek 12,7 milionu korun!

Podobně neslavně si vedlo i Auto VANDOL, kde měl Rozsíval třicetiprocentní podíl. Dalšími dvěma společníky byli Milan Dolák a Jiří Vaněk, na jejichž další firmu Auto HASE byl v roce 2012 prohlášen konkurs. V seznamu přihlášených pohledávek, jejichž celkový objem překračoval částku 800 milionů korun, bylo i »Rozsívalovo« Auto Vandol, a to ve výši 80 milionů korun.

Michal Rozsíval se Stanley Cupem
Michal Rozsíval se Stanley Cupem

„U nás ve městě se mluví o tom, že Michal mohl dohromady prodělat až 60 milionů korun,“ řekl Blesku člověk z Vlašimi, odkud Rozsívalové pocházejí. A že loni Warrior vykázal zisk 1,2 milionu, předchozí ztráty asi jen tak nezalepí...

Zdá se, že Michal, který z Ameriky těžko může řídit firmu, doplatil na špatná rozhodnutí svých společníků. Na ledě by za to jeho tým zaplatil gólem, v podnikání balíkem peněz.

Rozsíval má jediné štěstí, že se na rozdíl třeba od Romana Čechmánka nepotýká s existenčními problémy. V NHL totiž za svou kariéru vydělal 36 milionů dolarů, což dělá před zdaněním zhruba 850 milionů korun.

Michalů bratr Patrik: Nám to klape!

Tvrdí, že mu podnikání s bratrem šlape, na druhou stranu Patrik Rozsíval v krátkém rozhovoru pro Blesk nepopřel mnohamilionové sekery. Takže je v tom tak trochu hokej...

Mohu se zeptat, proč vám s bratrem neklaplo podnikání?

„Nám to klape. My jsme spokojení.“

A co tedy mají znamenat ty mnohamilionové ztráty v účetních závěrkách?

„Ale další rok tam byl třeba dva miliony zisk.“

Jenže předtím mínus pět milionů, mínus dvanáct milionů...

„Tak to bylo samozřejmě něčím způsobené.“

A na to se chci právě zeptat. Například že vám třeba neplatili odběratelé?

„Částečně ano, neplatili, částečně to bylo něčím jiným. Ale nevím, jestli o tom chci s vámi mluvit. Ještě se s někým poradím.“