19. února 2016 • 12:24

Rozsíval v Bílém domě. Prezident dostal od Blackhawks permici

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Město jeho srdce? Prezident USA Barack Obama má jasno, Chicago, po politické i sportovní stránce. Nejmocnější muž planety v baseballu fandí týmu MLB White Sox a je i velkým příznivcem hokejových Blackhawks. Trojnásobné šampiony Stanley Cupu z posledních šesti let ve čtvrtek přivítal v Bílém domě.



Kde koření prezidentův vztah k Chicagu? Obama přišel do města začátkem 90. let, v roce 1996 byl zvolen do senátu státu Illinois, kde úřadoval až do konce roku 2004. Následně úspěšně kandidoval do kongresu (jakožto senátor pro stát Illinois). V lednu 2009 pak vystoupal až ke hvězdám, když stanul v pověstné oválné pracovně Bílého domu, kam si pravidelně zve vítěze NBA nebo NHL.

Ve čtvrtek na dveře zaklepali díky vítězství v posledním play off NHL Blackhawks v sestavě i s českým zadákem Michalem Rozsívalem a předali Obamovi speciální dárek. Kromě dresu s jmenovkou a zmenšeniny Stanley Cupu dostal prezident i permici do United Center.

"V případě, že v tomto roce opustíte Washington a budete projíždět Chicagem, myslím, že se vám bude hodit, chtěli jsme vám dát něco od srdce, co je nám bllízké," vysvětloval netradiční dárek předseda Chicaga W. Rockwell Wirtz.

Obama byl z daru nadšený. "Je to nejlepší dárek, který jsem kdy v Bílém Domě dostal," říkal 53letý prezident. "Je to opravdu cool, ještě se rozhodnu, zda si ho nechám, nebo ho prodám na Ebayi," smál se Obama.

Barack Obama dostal od posledních vítězů Stanley Cupu permici
Barack Obama dostal od posledních vítězů Stanley Cupu permici

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud