Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Poslední vzkaz veslaře Plocka (†22) se týkal přítelkyně: Byl jsem zlý, můžu jen litovat

Autor: om

Obr s rukama jak lopaty měl dobýt veslařský svět. Nedobude. O Michalu Plockovi (†22) se mluvilo jako o nástupci slavnějšího Ondřeje Synka, jenže… V pondělí kolem šesté večer ho našli mrtvého v loděnici pražské Dukly. A poslední vzkaz patřil přítelkyni…

Byl na nejlepší cestě stát se nástupcem veslaře Synka , trojnásobného olympijského medailisty. Místo toho v pondělí vyjížděla policie k Plockovu tělu. „Cizí zavinění bylo vyloučeno. Další podrobnosti nebudeme sdělovat,“ řekla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Tělo v loděnici

V loděnici na Císařské louce podle spekulací spáchal mladý veslař sebevraždu. „V osobním životě byl Michal citlivý a milý kluk. Plocíno, budeš nám chybět!“ napsali na web zástupci veslařského svazu.

Zemřel Michal Plocek (†22). Zažívám to znovu, škoda mladého života, řekl Synek - čtěte ZDE »

Citlivý kluk se vypovídal ze svých strastí šest dnů před smrtí na svém Facebooku. „Jedna věc, že ubližujete druhým, a druhá, že si to uvědomíte pozdě a už s tím nic neuděláte, protože ta osoba vám zmizí ze života… Já bych nikdy holku neuhodil a nesnáším to, ale dřív jsem byl k přítelkyni zlý a teď už toho můžu jen litovat,“ napsal mimo jiné 22. listopadu ráno.

Tohle napsal Michal Plocek 22. listopadu ráno na svoji zeď.
Tohle napsal Michal Plocek 22. listopadu ráno na svoji zeď.

Smrt matky

Život se s Michalem nemazlil. Koncem května 2014 mu umřela maminka a on pro ni vyhrál závod. „Byl to jeden z nejemotivnějších momentů v kariéře,“ vyprávěl Plocek . Letos mu postup na olympiádu do Ria utekl o dvě desetiny sekundy.

„Skif je hodně o zkušenostech. Jednou Synkovi místo české jedničky vezmu,“ předsevzal si Michal před dvěma lety.

Byl blízko, jeho čas měl přijít právě teď, po olympiádě v Riu. Jenže stalo se něco, co už nelze vzít zpět...