Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První zprávy po operaci Kvitové: Zákrok se povedl, Petra se cítí dobře

Autor: ps

Přepadení tenistky Petry Kvitové (26) v jejím prostějovském bytě mohlo dopadnout tragicky. Lupiči se ubránila, ale byla ošklivě pořezána na levé ruce, v níž drží raketu. Už je po operaci a lékaři při ranní vizitě provedli preventivné kontrolu. Vyřkli první verdikt!

Chirurgický zákrok se týkal vážných řezných ran, které zasáhly střední články všech pěti prstů levé ruky a dva nervy. Má poraněné také šlachy, které byly sešity.

„Petra se po operaci cítí dobře. Vizita potvrdila, že se zákrok povedl,“ informoval o stavu dvojnásobné wimbledonské vítězky její mluvčí Karel Tejkal. Ten vyloučil jakýkoliv kontakt s tenistkou. „Z logistických důvodů dnes určitě nebude možnost s Petrou hovořit,“ upozornil.

Petra Kvitová se kvůli zranění z přepadení nemohla zúčastnit charitativní exhibice v Brně
Petra Kvitová se kvůli zranění z přepadení nemohla zúčastnit charitativní exhibice v Brně

Ruka by měla být dva dny zavázána, následně zafixována dlahou po dobu 6 až 8 týdnů. „Tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžovat,“ dodal Tejkal.

Takové zranění vyloučí Kvitovou na dlouhou dobu. Je jasné, že zmešká začátek sezony včetně Australian Open, pauza se může natáhnout klidně i na půl roku. „Rozsah zranění je vážný, ale Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis,“ zní povzbuzující zprávy.

Za Petru se postavili čeští tenisté Berdych , Šafářová a další, dostává pozitivní zprávy z celého světa. Nezbývá, než držet palce, aby se na kurt vrátila co nejdříve a zase rozdávala tenisovou radost.