Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plíšková mezi 6 nejpůvabnějšími jedničkami historie: Královny tenisu i krásy

Autor: zal
  • Chris Evertová

    Na kurtech vídáme tenistky, které jsou okouzlující, ale jejich hra za nic nestojí. A pak jsou hráčky, kterým byl kromě půvabu nadělen i talent od boha a dotáhly to až na tenisový trůn. Od pondělí mezi ně bude patřit i Karolína Plíšková (25).

  • Chris Evertová (62)

    Chris EvertováFoto Profimedia

    Období: 1975 – 85
    Týdnů na čele: 260
    V kuse: 113

    O držitelce osmnácti grandslamových titulů se říká, že na kurty přinesla před více než 40 lety styl a eleganci. Její kraťoučké sukně často ozdobené stuhami znamenaly naprostou revoluci a staly se stejně legendárními jako její bitvy s Martinou Navrátilovou. V osobním životě však krása byla Chris spíš na překážku. Vztah s Jimmym Connorsem krachl těsně před svatbou, dvě manželství skončila rozvodem. Nyní žije s golfistou Gregem Normanem.

  • Caroline Wozniacki (27)

    Tenistka Caroline Wozniacki posunula hranice svého studu zase o kus dál. Pózovala bez podprsenky i s roztaženýma nohama.Foto Sports Illustrated

    Období: 2010 – 12
    Týdnů na čele: 67
    V kuse: 49

    Dánka polského původu rozhodně nepatří mezi stydlivé tenistky. Zatímco loni se fotila v »plavkách« namalovaných na těle barvou, letos vystavila své tělo zcela nahé. „Neřeším, co si o mně lidi myslí. Jestli nevypadám jako supermodelka, je to v pohodě, protože podle mého vidění vypadám dobře,“ nechala se slyšet exsnoubenka golfisty McIlroye, která teď randí s basketbalistou Davidem Lee.

  • Victoria Azarenka (27)

    Kráska s krásnou trofejí. Victoria Azarenková při focení s trofejí v botanické zahraděFoto Profimedia.cz

    Období: 2012 – 13
    Týdnů na čele: 51
    V kuse: 32

    Byl to šok pro celý tenisový svět, když před rokem oznámila, že je těhotná. A ještě víc byla asi překvapená ona sama, protože dítě s přítelem a bývalým univerzitním hokejistou Billym McKeaguem rozhodně neplánovali. Teď se Běloruska zkouší vrátit na čelní pozice, které dlouho okupovala. „Chci hrát líp, než jsem kdy hrála,“ řekla na Wimbledonu, kde v osmifinále prohrála s Halep.

  • Maria Šarapovová (30)

    Maria Šarapovová vystavila sexy tělo na sluníčku.Foto Profimedia

    Období: 2005 – 12
    Týdnů na čele: 21
    V kuse: 7

    Na čele žebříčku strávila poměrně málo týdnů, ale právě plavovlasá rodačka ze Sibiře je asi nejlepším důkazem, jak může krása podpořit nesporný tenisový talent. Do roku 2016 si reklamními aktivitami vydělala 5,7 miliardy korun, zatímco její tenisové příjmy byly »jen« 800 milionů. Obojí nicméně utrpělo poté, co dostala patnáctiměsíční dopingový trest za užívání meldonia.

  • Ana Ivanovič (29)

    Sexy ikona tenisových kurtů - Ana Ivanovičová.Foto profimedia.cz

    Období: 2008
    Týdnů na čele: 12
    V kuse: 9

    Na trůnu si nepobyla dlouho, ale to, že se na něj dostala, jí už nikdo neodpáře. Stejně jako to, že patřila mezi nejpůvabnější vládkyně. Však si také občas ráda odskočila k modelingu. S tenisem se však musela před touto sezonou rozloučit kvůli zdravotním problémům. „Občas mi chybí. Není to lehké, protože to byl můj život,“ přiznala Srbka, která si před rokem v Benátkách vzala německého fotbalistu Schweinsteigera.

  • Karolína Plíšková (25)

    Foto 

    Období: 2017 – ?
    Týdnů na čele: 0
    V kuse: 0

    Světovou jedničkou se stane oficiálně v pondělí a spolu s tím přijde i řada nových povinností. I pro její půvab bude o Káju velký zájem a nedá se vyloučit, že by mohla přijít nabídka na focení podobně lechtivých fotek, jaké pořídila Caroline Wozniacki. Přijala by Karolína takovou výzvu? „Takové fotografování většinou odmítám. Chci prostě jen hrát dobrý tenis, to je cíl. Nepotřebuji být v každém časopise,“ vysvětlila nedávno. Ale třeba ji přítel a její manažer Michal Hrdlička přesvědčí.

  • Ostatní světové jedničky

    Foto 

    S. Grafová 377
    M. Navrátilová 332
    S. Williamsová 319
    M. Hingisová 209
    M. Selešová 178
    J. Heninová 117
    L. Davenportová 98
    A. Mauresmová 39
    A. Kerberová 34
    D. Safina 26
    T. Austinová 21
    K. Clijstersová 20
    J. Jankovič 18
    J. Capriatiová 17
    A. Sánchez Vicariová 12
    V. Williamsová 11
    E. Goolagong Cawley 2

     

    Pozn.: Jméno světové jedničky + počet týdnů na špici

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###