Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Proč Jágr trčí už přes 3 měsíce v Americe? Stal se vězněm v zámoří!

Autor: top

Ano. Má další rekord. Ale tenhle je spíš k vzteku. Už více než 3 měsíce uběhly od chvíle, co Jaromír Jágr (45) naskočil k poslednímu zápasu v NHL, přesto dál trčí v Americe. Tak trochu jako vězeň.

Takhle dlouho se po sezoně za oceánem nikdy nezdržel. V posledních letech létal do Česka koncem dubna nebo začátkem června. Pouze v roce 2013 dorazil až posledního července. Jenže tehdy se ještě koncem června bil s Bostonem ve finále Stanley Cupu a pak si udělal dovolenou v Mexiku.

Letos mu ale skončila sezona rekordně brzy – už 9. dubna. Dovolenou v Las Vegas má dávno za sebou. Jeho láska Veronika Kopřivová je doma už celý měsíc. A po Jardovi ani vidu ani slechu!

Jedním z důvodů může být samozřejmě skutečnost, že se pořád nenašel mančaft, který by s ním podepsal kontrakt na příští ročník NHL. A » Džegr « je známý tím, že si rád sbalí všechny saky paky, v tomto případě na Floridě, a pošle je do nové destinace. „Chtěl jsem si do nového působiště poslat všechny věci včetně auta,“ vysvětloval opožděný návrat před čtyřmi lety, kdy se stěhoval z Bostonu do New Jersey.

Letos však hlavní zádrhel tkví nejspíš jinde. Jágr zřejmě pořád neobdržel tzv. zelenou kartu, tedy identifikační průkaz legálního obyvatele USA, o kterou požádal už v zimě.

„Proces zelená karta byl úspěšně ukončen. Už se čeká jen na vydání,“ řekl Blesku začátkem prázdnin Václav Bartoš, Jágrova pravá ruka. Jenže utekly dva týdny a Jaromír pořád není doma. Stihne to do konce července, kdy chce v Kladně začít s přípravou na ledě? Na Floridě si totiž musí vystačit jen s posilovnou...

Jaromír Jágr přiletěl do Prahy s přítelkyní Veronikou
Jaromír Jágr přiletěl do Prahy s přítelkyní Veronikou

Jágr zpívá a rapuje! Tohle je hymna pro jeho hokejové Rytíře!
Video se připravuje ...