Tereza Janovská
27. srpna 2017 • 10:13

McGregor si ostudu neudělal. Těm, kteří mu nevěřili, zavřel pusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Mayweathera nemá, ten ho zničí v prvním kole, akorát udělá ostudu a boxu to jen uškodí. Podobné věty zaznívaly z úst těch, kteří byli zásadně proti zápasu mezi šampionem UFC Conorem McGregorem a bývalým boxerem Floydem Mayweatherem. Ale i oni teď musí souhlasit s tím, že jejich vzájemný souboj byl víc než koukatelný.



V poslední době to bylo na vrcholu boxu těžké. Jen si vzpomeňte třeba na většinu vyzyvatelů bratří Kličků, kteří se před zápasem chvástali, jak vyhrají v prvních kolech a pak byli rádi, že to ustáli do čtvrtého.

McGregor s Mayweatherem předvedli od oznámení jejich duelu neuvěřitelnou show, která se ne každému zamlouvala. Velkohubá prohlášení, urážky na sociálních sítích i při jakémkoliv setkání. Místy až přehnané divadlo svůj účel splnilo. I přes drahé vstupné byla lasvegaská hala vyprodaná, další miliony fanoušků zápas sledovaly v televizi či na internetu.

Jenže jak to u podobných show před zápasem bývá zvykem, každý se obával samotného souboje. Řeči měli oba aktéři silné, ale jak to bude vypadat v ringu? A všem musela spadnout čelist. Nikdo nevěřil, že se bojovník MMA, ač šampion, dokáže během relativně krátké doby vytrénovat natolik, aby byl zdatným soupeřem nejen profesionálnímu boxerovi, ale boxerovi Mayweatherova kalibru. Ale McGregor to dokázal.

Ano, v samotném souboji byl jasně tím horším, z deseti kol vyhrál jen to první. Měl i horší počet trefených úderů a celkově bylo na první pohled jasné, že jako outsider nepřekvapí a ze zápasu jako vítěz neodejde. Ale dokázal toho víc. Zvládl předvést opravdu skvělý zápas, který nikoho nenudil. Rozdal několik úderů, předvedl dobrou fyzičku a za práci rukama se určitě stydět nemusí.

McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány
McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány

Místy se v zápase sice nechoval fair play, jelikož svými zakázanými údery do zadní části hlavy značně ztížil rozhodčímu práci, ale jeho taktika byla jasná. On věděl, že na body amerického boxera neporazí ani náhodou. Jeho jedinou šancí bylo ho znervóznět a donutit k chybám. Mayweather se však nachytat nenechal, na to je až příliš zkušený, ale svou práci to určitě odvedlo.

Ne nadarmo totiž McGregor vydržel na nohou necelých deset kol. Ani jednou nepadl k zemi, ani jednou nebyl počítán a věřím, že kdyby rozhodčí zápas neukončil, vydržel by až do konce. Bojovník, který se během kariéry musel soustředit na mnohem víc aspektů boje, než je jen box a úhybné manévry, dokázal prakticky nemožné. Byl rovnocenným soupeřem tak kvalitnímu boxerovi, jakým Mayweather bezesporu je. A co víc. Jejich vzájemný zápas byl pro diváky mnohem zajímavějším, než byl Američanův do té doby poslední a v té době rovněž hojně sledovaný souboj s Mannym Pacquiaem .

Takže ať byl kdokoliv proti tomuto zápasu z jakéhokoliv důvodu, musí uznat jedno: I přes obrovské a až nepřiměřené finance pro oba, přehnanou show před zápasem, či nesmyslnost McGregorova rozhodnutí box vůbec vyzkoušet, to byla opravdu skvělá podívaná. Možná i lepší, než kterou spousta profesionálních boxerů v posledních letech předvedla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud