Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

V Bayernu vzali hráči pivo do ruky! Muslim Ribéry měl výjimku

Autor: pta

Na zdraví! Fotbalisté Bayernu Mnichov vyrazili na focení pro klubového sponzora a zapózovali se sklenicemi plnými piva s pěnou. Jedna hvězda se jen smála s prázdnýma rukama. Francouzský záložník Franck Ribéry znovu prokázal, že je jako muslim důsledný a jako jediný člen týmu se nemusel dotknout.

Den po vítězství 3:0 nad Anderlechtem v Lize mistrů měli v Bayernu důvod k úsměvům. Čekalo je focení pro klubového sponzora, jímž je mnichovský pivovar Paulaner. Kompletní tým včetně trenéra Carla Ancelottiho se oblékl do tradičních bavorských úborů a pózoval s čerstvě natočenými pivy v ruce.

Jen v první řadě zůstal hráč, který si půllitr nevzal. Franck Ribéry znovu potvrdil, že v tomto ohledu je jako věřící muslim důsledný. Jakýkoliv alkoholický nápoj odmítl vzít do ruky.

Když Bayern slavil titul v roce 2013, naháněli spoluhráči Ribéryho s džbány plnými piva po celém hřišti. Ten se jim snažil vyhnout, ale nakonec schytal vydatnou sprchu od Jeroma Boatenga. „Už s ním nikdy nepromluvím. Kašlu na něj,“ prohlásil pak naštvaně Ribéry v návalu emocí.

Francouzský reprezentant konvertoval k islámu kvůli své ženě a velké lásce z dětství Wahibě, s níž má dvě dcery a dva syny. Jeho muslimské jméno zní Bilal Jusuf Mohammed.

Fotbalisté Bayernu Mnichov pózovali s pivem. Jen Franck Ribéry ho do ruky nevzal.
Fotbalisté Bayernu Mnichov pózovali s pivem. Jen Franck Ribéry ho do ruky nevzal.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern - Anderlecht 3:0. Cestu za výhrou odstartovala penalta
Video se připravuje ...