Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Švancara o stížnostech na rotaci hráčů ve Slavii: Hoši, sorry, držte hubu!

Autor: sjs

Zastal se trenéra Slavie Jaroslava Šilhavého a naopak sejmul jeho svěřence. Bývalému útočníkovi Petrovi Švancarovi se nelíbí, že po prohře v Plzni zazněla z úst záložníka Josefa Hušbauera kritika kvůli tomu, že kouč často rotuje se sestavou.

Slavia v neděli prohrála s Plzní 0:1 a na první pozici v Het lize už ztrácí propastných 14 bodů. Může za to časté obměňovaní sestavy, jak to naznačil Josef Hušbauer ? Podle Švancary by podobné úvahy neměli hráči šířit na veřejnosti. Jako třeba Portugalec Danny, který si na sociální síti ulevil, že je smutný z toho, že se tentokrát nevešel do základní sestavy. „Hoši, vy hrajete na tom hřišti a sorry, držte hubu,“ ozval se v pořadu Tiki Taka na O2 TV Sport fotbalista Petr Švancara.

Někdejší hráč Slavie, Brna nebo Viktorie Žižkov upozornil na to, že rotovat hráče je klubová strategie. „Tohle je zřejmě nastavená politika ve Slavii, že když se nakoupili hráči, tak je chtějí točit. Nechápu, proč si na to někdo stěžuje,“ kroutil hlavou Švancara, kterému se nelíbí úvahy o tom, že by měl být Šilhavý z Edenu odvolán.

Další hosté uznávali, že situace je pro Šilhavého je složitá. „Já to tvrdím stále, že rotace ubližuje hráčům. V Dukle jsme hráli se 12 hráči 10 let stejně a bylo to ideální. Třeba Škoda nehraje zápas a místo něj Necid . Jsou to mladí kluci, kteří rádi hrajou. Proto rotace dělá zlou krev. Velká rotace je k neprospěchu mužstva,“ namítl bývalý reprezentant Ladislav Vízek .

Švancara se zastal v TIKI TAKA trenéra Slavie Šilhavého
Video se připravuje ...

Hráli jsme komplikovaně a doplatili jsme na nevyužité šance, hodnotí výkon Slavie trenér Šilhavý
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...