Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Jágrova posedlost vesmírem trvá, chce jej studovat: Hokej? Letím do kosmu!

Autor: as

Nechce pokořit rekordy v NHL, netouží ani po dalších triumfech ve Stanley Cupu či na olympiádě. Sny Jaromíra Jágra (45) totiž nejsou tak přízemní. Jeho oči se upírají k nebesům. Ano, chce do kosmu!

Slíbil, že v sobotu bude hrát za Kladno prvoligový zápas proti Benátkám nad Jizerou. Pokud by se na ledě neobjevil, není pochyb o tom, kde je. „Jsem součástí tajného projektu SpaceX a letím do kosmu. Start je v sobotu, takže jsem dal přednost vesmíru před Benátkami. To se mi samozřejmě nemůže nikdo divit,“ chechtal se během včerejší tiskové konference, kde odhaloval mimo jiné své plány do budoucna.

Jaromír Jágr na kladenském tréninku poté, co se vrátil ze zámoří
Jaromír Jágr na kladenském tréninku poté, co se vrátil ze zámoří

A pozor, mezi ně kosmonautika patří! Náboženství, vyšší síly, parapsychologie, UFO, vesmír... Tohle byla témata, která jej vzrušovala už od dětství a provázejí jej dosud. Během středečního přesunu z Calgary do Prahy potkal spřízněnou duši. „Při přestupu v Amsterdamu jsem šel do vipky na džus a jídlo, kde za mnou přišel pán s prosbou o podpis. Dali jsme se do řeči a on říká, že je vědec, který studuje astronomii, kosmonautiku, vesmír, gravitaci... To přesně mě zajímá!“ prozradil Jágr . Sedli a klábosili. Hokejista hltal detaily mise na Mars, kterou zaúkoloval NASA americký prezident Trump . Do debaty se prý tak ponořil, až mu málem uletělo letadlo...

Přiznává, že se této oblasti jednou hodlá věnovat důkladně. „Už jsem přemýšlel, že v Calgary začnu chodit na přednášky, že začnu dělat život, jak chci,“ zasnil se. Vesmír je zkrátka jeho budoucnost. „Je to věc, na kterou chci mít víc času,“ slíbil si. Vypraví se snad hokejová hvězda jednou ke hvězdám?

Jágr vyprávěl historku z letiště a vtipkoval: V sobotu budu místo zápasu ve vesmíru!
Video se připravuje ...