31. ledna 2018 • 16:49

Šéf Jágrových dvojníků z Kanady: Jet za ním do Česka bylo vždy v plánu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na podzim podepsal Jaromír Jágr smlouvu s Calgary, byl to pro ně splněný sen. Skupina jeho oddaných fanoušků říkajících si Travelling Jagrs (Cestující Jágři) totiž přesně odtamtud pocházejí, takže mohli klidně na každém domácím utkání obdivovat v parukách a jeho dresech um svého miláčka. Tahle zábava ale netrvala dlouho. Jágr zámořskou sezonu přerušil a hokej bude dál hrát v Kladně. Problém? Pro partu jeho kanadských příznivců rozhodně ne.



Bude Konec Jágra v NHL koncem dobrodružství? To ne, na to klidně zapomeňte. Naopak. Po cestování skrze Severní Ameriku teď to pravé dobrodružství teprve začne. Protože vyměnit New York, Floridu, nebo třeba Vancouver za Kadaň, Přerov nebo Vsetín bude rozhodně pořádný zážitek.

„Dáme hlavy dohromady a vymyslíme, jak dál. Cesta do České republiky byla stejně vždycky v plánu, protože jsme věděli, že svou kariéru bude chtít dokončit doma," řekl pro National Post šéf partičky Trevor Freeman, který nosí dres Dallasu.

Jemu, stejně jako jeho kamarádům, je jasné, proč projekt "Jágr v Calgary" skončil. Hráč nestihl tréninkový kemp, tělo se nezvládlo adaptovat na nové prostředí a Jágr byl tak zraněný daleko častěji, než je zvyklý. Rychlá NHL navíc není zrovna přítelem tak vysokého věku... Přesto jeho působení v barvách Flames hodnotí pozitivně, a to například z pohledu přístupu k mladším hráčům. Ti se od něj mohli mnoho přiučit.

25 let Jaromíra Jágra v NHL - od vlasatého zjevení po legendu, která bořila rekordy
Video se připravuje ...

„Navíc nezapomínejte, že už asi před pěti lety si lidé mysleli, že jeho příběh je u konce. A on přitom další roky psal nové kapitoly," připomněl Tylor Keller, ten s dresem New York Rangers. „Calgarská část skončila, ale to není všechno. Není konec, on přece neumřel," dodal.

Se svými parťáky teď vede debatu o tom, jak bude další Jágrovo sportování vypadat. Co takhle role hrajícího trenéra? Nebo návrat do Calgary, když na Kladně začne válet? „My při něm budeme držet až do konce," řekl Freeman.

Čekání na Jágrův přílet. Projela zavazadla se znakem Calgary, hvězda se neukázala
Video se připravuje ...

VIDEO: Takhle se Jágrové potkali se svým idolem v Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud