Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drsné praktiky v ruském biatlonu: Chceš závodit? Musíš spát s trenérem!

Autor: sjs

Ruský biatlon má problémy s dopingovými kauzami, které údajně podporuje přímo ruský stát. Nyní se objevil ještě starší a daleko horší skandál. Trenéři národního týmu prý vyžadovali, aby s nimi jejich svěřenkyně spaly. Když se jim nepodvolily, tak v týmu skončily!

Drsné sexuální praktiky se měly odehrávat v ruském biatlonovém týmu v 90. letech. Nyní o nich promluvila bývalá reprezentantka Anfisa Rezcová. „V době, kdy jsem závodila, to začalo. V módě byly postelové zkoušky s trenéry. Ty, které na ně přistoupily a uspěly, zůstaly v týmu. Nerozhodovala sportovní připravenost, ale postel,“ šokovala trojnásobná olympijská vítězka.

Rezcová zkritizovala i fungování reprezentačního týmu, který začal najímat zahraniční trenéry. „S nimi to byl jen velký byznys. Neměli žádný podíl na ruských úspěších,“ tvrdila sportovkyně pro server andrei.ru.

Verze Rezcové se však nelíbí čtyřnásobnému olympijskému vítězi v biatlonu Alexandru Tichonovovi. „Byl jsem šokovaný těmi hloupostmi. Znám trenéry z té doby a jediné, co mohu k tomu říct je, že jde o lži postavené na vodě,“ hájil kamarády Tichonov.

Anfisa Reztsova v dobách největší slávy
Anfisa Reztsova v dobách největší slávy