Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Prezident Zeman o Koukalové: Zabývat se anorexií sportovkyně? Drzost!

Autor: pv

Urazil se. Prezidenta Miloše Zemana v nedělním rozhovoru pro rádio Frekvence 1 rozzlobila otázka na aktuální téma, které hýbe Českem – o kontroverzní knize biatlonistky Gabriely Koukalové, ve které přiznává problémy s anorexií.    

Neúspěšné pokusy o sestavování vlády Andrejem Babišem či raketový útok na Sýrii. Otázky, na které prezident Zeman dlouze odpovídal redaktorovi rádia. Když ale došlo na téma z jiného soudku, bylo zle.

Tazatel se zeptal na názor ohledně biatlonistky Gabriely Koukalové a jejím přiznání o boji s anorexií a prezident vybouchl. „Že se nestydíte, pane redaktore. Já jsem se až dosud domníval, že Frekvence 1 je slušná a seriózní rozhlasová stanice,“ soptila hlava státu.

„Očekávat od prezidenta České republiky, že se bude zabývat anorexií jakékoli sportovkyně, je v podstatě drzost. Já Vám tuto drzost promíjím, ale varuji Vás, abyste ji podruhé neopakoval,“ uzavřel téma Zeman. Právě biatlonistka Koukalová před loňskými prezidentskými volbami veřejně vystoupila na podporu soupeřů Miloše Zemana v boji o Hrad a nepatří tak mezi jeho favoritky.

Martina Sáblíková přebírá vyznamenání z rukou prezidenta Zemana
Martina Sáblíková přebírá vyznamenání z rukou prezidenta Zemana

Témata:  biatlonprezidentzemanKoukalováVIPsport