Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Elegance i (ne)vkus na French Open: s čím se v Paříži vytasila světová špička?

Autor: pan

Tenisoví fanoušci i média sledují každý jejich krok. Ženská tenisová elita se na rozdíl od svých mužských protějšků musí kromě svých rivalek vypořádat i s dalším soupeřem. Tím je nekompromisní oko veřejnosti, které hodnotí nejen forhendy a bekhendy, ale i outfit, v kterém se na kurtech Šarapovová a spol. prohání.

Obrovské pozdvižení už stihla tak trochu tradičně zařídit Serena Williamsová, která navzdory svému umístění v páté stovce žebříčku budí spolu se Šarapovovou největší zájem médií i fanoušků. Svým "kočičím" outfitem, jak ho po svém prvním vystoupení proti Kristýně Plíškové nazvala, rozhodně vyvolala pořádný rozruch.

"Cítím se jako bojovnice. Super hrdinka. Královna z Wakandy," zmínila oblíbený komiks. "Chci si to tady užívat a uvidíme, co se stane," prohlásila třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.


Jak však později přiznala, netradiční oblek zvolila především ze zdravotních důvodů. "Ani nevím, kolik jsem jich (sraženin) za posledních dvanáct měsíců měla. Je zábavný a zároveň funkční. Díky němu jsem schopná hrát bez problémů," připomněla tenisová legenda své nedávné zdravotní problémy, s kterými bojovala po narození dcery.

A čím se vytasily další hráčky? V galerii se můžete podívat na outfity deseti nejlepších tenistek světa. Navíc nemůže chybět ani ruská kráska Maria Šarapovová či právě Serena Williamsová.

GALERIE: Jak se na French Open obléká tenisová elita?

Simone Halepová je tenisovou světovou jedničkou. Jak se vám líbí její outfit?
Simone Halepová je tenisovou světovou jedničkou. Jak se vám líbí její outfit?