Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Berdych a konec kariéry? Motivaci má přímo před očima: Ester vyhrnovala sukýnku!

Autor: fuk

Čtyři zápasy na antuce, čtyři prohry. Oranžový démon drtí Tomáše Berdycha (32) nevýslovnou silou. A na povrch se derou temné myšlenky. Konec kariéry visí na vlásku. Český tenista má ale naštěstí doma velkou motivaci pokračovat.

Naposledy padl po lítém boji už v 1. kole French Open s domácím Jérémy Chardym (6:7, 6:7, 6:1, 7:5, 2:6). Z marné snahy o zázrak byl zdrcený. „Člověk sbírá zkušenosti, a ne vždycky jenom ty dobrý, ale i špatný musí vstřebat,“ hlesl.

Nejen tahle série zmaru ale i zhuntované zdraví nutí Tomáše přemýšlet o konci kariéry. „Zatím se snažím hledat cestu. Až dojdu do stádia, že se třeba jednoho dne vzbudím a řeknu: ‚Dobrý...‘,“ přiznává.

Jednu velkou motivaci přitom má neustále na očích. „Lidem, co mám kolem sebe, ať už je to rodina, manželka i další známí, je jedno, jestli jsem zrovna vyhrál, nebo prohrál, jestli jsem čtvrtý nebo třicátý na světě,“ vidí Berdych světlo na konci tunelu.

Má pravdu. Obzvlášť Berdychova žena Ester (24), je v těžkých chvílích zlomenému tenistovi velkou oporou. Ostatně i v Paříži mu na tribuně zběsile fandila až do posledního dechu. Až tak moc, že si musela upravovat sukýnku. Takže Tome, koukej, se dát zase do kupy!

Ester si musela dávat v Paříži pozor na sukýnku.
Ester si musela dávat v Paříži pozor na sukýnku.