Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dohra blamáže Sparty v Srbsku. Fanoušci obklíčili generalitu: Útok na šéfy!

Autor: nem

Ulicí Dimitrija Tucovića kráčel »soudce Lynč«! Vztekem doběla rozpálení fans Sparty si po prohře v Novém Sadu (0:2) počíhali na klubové šéfy. Obklíčili je a spustili útok.

Líný antifotbal fešácky placených hráčů a výsledkový propadák s totálním outsiderem Suboticí v předkole Evropské ligy byl roznětkou k výbuchu hněvu.

Po trenérovi, který to schytal už na stadionu řevem: Hapal ven, došlo na generálního ředitele Adama Kotalíka (41) a sportovního ředitele Zdeňka Ščasného (60). U postranního východu z omšelého stánku Karadjordje dostali co proto. Slovník Řádu bosých karmelitek rozhodně nebyl na pořadu dusného večera...

Fanoušci Sparty obklíčili šéfy Sparty.
Fanoušci Sparty obklíčili šéfy Sparty.

Kotalík se Ščasným museli vysvětlovat mizérii, na níž mají podíl. Proč Sparta už rok hraje tak, že se na to nedá koukat, proč si z ní dělají legraci kdejací nazdárkové, a proč jsou trofeje všude jinde jen ne v letenských vitrínách.

Co si rozhorlení fanoušci z vyhrocené debaty odnesli? „Je to furt stejný. Zase jen slibujou,“ prohodil nakvašeně jeden z fandů.

Vzal si dovolenou, utratil peníze, trmácel se lán cesty z Prahy do Srbska a viděl za to takovou blamáž! Kolikátou už? Letenský spolek by měl těmto skalním příznivcům aspoň proplatit kapky do očí, protože ty trpí nejvíc, jenže...

Ve čtvrtek okamžitě po zápase se začalo v kuloárech šuškat, že místo medicíny dojde na obětního beránka. A jak se odhadovalo, tak se taky druhý den stalo.

Hned poobědě byl kouč Pavel Hapal (49) odvolán a na jeho místo byl dosazen Ščasný. „Je to jen řešení krizové situace. Budu se snažit Spartě pomoci. Myslím si, že na postup v pohárech máme,“ prohlásil nový trenér odhodlaně. Jenže zvrátit už letitou krizi bude víc než náročné…

Děkovačka Sparty v Srbsku: Naštvaní fanoušci, Kangou cloumaly emoce
Video se připravuje ...

Frýdek po porážce: Co jsme dělali špatně? Úplně všechno
Video se připravuje ...