26. července 2018 • 22:53

Subotica – Sparta 2:0. Na úvod letenská bída, hrozí vyřazení z EL

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koledují si o velkou ostudu. Fotbalisté Sparty vůbec nezvládli vstup do 2. předkola Evropské ligy, když v Novém Sadu podlehli srbské Subotici 0:2. První branku zápasu vstřelil už v osmé minutě po standardní situaci domácí stoper Čalasan. Náskok Subotice navýšil ve druhé půli Djuričin. Sparta musí  za týden v odvetě dát alespoň tři góly a neinkasovat, aby vybojovala postup.



Góly

Domácí: 8. Čalasan, 58. Djurićin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Perić – Tekijaški, Kerkez, Čalasan, Vukčević (74. Afum) – Jočić, Šimura – Djuričić (75. Milošević), Glavčić, Savković – Čečarić (85. Marcić)

Hosté: Niță – Chipciu, Radaković, Kaya, Frýdek – Kulhánek, Kanga – Ben Chaim (61. Vukadinović), Stanciu, Plavšić (46. Šural) – Tetteh (84. Ristić)

Karty

Domácí: Jočić, Šimura, Djurićin

Hosté: Šural, Frýdek

Rozhodčí

Raczkowski – Obukowicz, Siejka (vš. Polsko)

Stadion

Karadjordje, Novi Sad (Srbsko)

Sparta hrála v Novém Sadu hodně nepřesně s častými ztrátami míče. Navíc v osmé minutě se po standardní situaci prosadil Nemanja Čalasan. A v 57. minutě přidal čtvrtý celek minulé sezony srbské ligy pojistku po narážečce a střele Ognjena Djuričina.

Pražané tak v pohárech z posledních šesti zápasů popáté prohráli, počtvrté z posledních pěti duelů neskórovali a hrozí jim, že napodobí neúspěch z roku 2013, kdy rovněž ve 2. předkole podlehli Häckenu.

Sparta udělala v základní sestavě tři změny oproti ligovému startu s Opavou, především zcela změnila stoperskou dvojici. Místo Štetiny a Costy dostali šanci Kaya a nová posila Radakovič, kterému soutěžní debut za Spartu příliš nevyšel a zejména v první půli se trápil s rozehrávkou a udělal i jednu velkou chybu, kterou však soupeř nepotrestal.

V osmé minutě se Subotica stejně prosadila. Centr z přímého kopu se štěstím propadl až na zadní tyč, kde se do míče opřel Čalasan a ranou pod břevno vstřelil svůj druhý gól za tři sezony ve Spartaku.

Subotica - Sparta 0:1. Letenská obrana propadla při standardce
Video se připravuje ...

Inkasovaný gól Sparťany otřásl, a i když měli více ze hry, byla na nich patrná nervozita a často chybovali i při jednoduchých přihrávkách na krátko. Subotica jim navíc rozehrávku komplikovala vysokým napadáním. A když už se Pražané dostali k vápnu soupeře, byl v něm jen osamocený Tetteh, kterého navíc centry nenacházely.

Až po půlhodině hry tak Sparta poprvé ohrozila domácí branku, ale Plavšičova střela byla spíše propagační. Na druhé straně brankář Nita podskočil centr z rohového kopu a jen pohotovost Chipciua zažehnala nebezpečí.

Do druhé půle posílila Sparta útok o Šurala na úkor Plavšiče, kterému zápas proti jeho bývalému týmu příliš nevyšel. Jenže ani to nevedlo ke zlepšení výkonu hostů. Naopak v 58. minutě si Djuričin narazil se Šimurou, snadno se tak zbavil bránícího Stanciua a střelou po zemi o tyč zvýšil vedení Spartaku.

Subotica - Sparta 2:0. Jak je to jednoduché! Narážečka a gól Djuričina
Video se připravuje ...

Sparta se dostala kritické situace a musela přidat. Kangova střela zpoza vápna skončila jen v boční síti. Nůžkami se neprosadil Šural, který následně mohl mířit do odkryté branky, ale Frýdek ho svou přihrávkou nenašel přesně. A sporný souboj Stanciua s jedním z domácích obránců u lajny polský sudí Raczkowski jako penaltu neposoudil.

Subotica ale hrozila z brejků, ovšem útok čtyř domácích hráčů na dva Sparťany zůstal nevyužit. Glavčiče pak skvěle vychytal Nita. Sparta toho ale nevyužila a na potřebný gól nedosáhla. Navíc zřejmě přišla o útočníka Tetteha, který musel kvůli problémům se svalem střídat.

Děkovačka Sparty v Srbsku: Naštvaní fanoušci, Kangou cloumaly emoce
Video se připravuje ...

Hapal ven? Není to příjemné, přiznal kouč Sparty po srbském výbuchu
Video se připravuje ...

Frýdek po porážce: Co jsme dělali špatně? Úplně všechno
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH EL: Spartak Subotica - Sparta Praha 2:0
Video se připravuje ...

Radakovič po blamáži Sparty: Tragédie! Katastrofa! Nevím, co to bylo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud