Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Zdrcující zpráva před čtvrtfinále US Open. Zemřel tchán Plíškové Hrdlička (†56)!

Autor: ps

Delší dobu bojoval se zákeřnou nemocí, ale bohužel nad ní nevyhrál. Václav Hrdlička (†56), táta Michala (29) a tchán tenistky Karolíny Plíškové (26), podlehl podle informací Blesku rakovině! „Táto, děkuju Ti za vše. Děkuju ti za tvou pozornost, náklonnost, přístup k životu a úhel pohledu. Budu se snažit ze všech sil, abys na mě byl pyšnej. Navždy můj hrdina,“ napsal Hrdlička v pondělí večer na svůj Instagram. VÍCE ZDE >>>

Krátce před čtvrtfinále posledního grandslamu sezony US Open přišla do New Yorku zdrcující zpráva. Tchán Plíškové a otec Hrdličky zemřel. Rodina dnes v pohřebním ústavu zařizovala poslední rozloučení.

Václav, který do rodiny přinesl sportovního ducha, vyrostl u fotbalu. V devadesátých letech hrával druhou nejvyšší soutěž, v poslední profesionální sezoně okusil československou ligu. Působil v dresu Bohemians Praha, za něž dokonce dvakrát skóroval.

Paní Hrdličková musela zařídit nutné záležitosti v pohřební službě.
Paní Hrdličková musela zařídit nutné záležitosti v pohřební službě.

S manželkou Ivanou vychovával Hrdlička tři děti – dceru Terezu a syny Tomáše s Michalem. Po kariéře šel do podnikání. Živil se realitami, vlastnil pražský klub Infinity, až se dostal ke sportovnímu managementu. V roce 2014 vytvořil sportovní agenturu Sport & Media Consult. Jenže v poslední době už pracovat nemohl. Podle informací Blesku se pral s rakovinou prostaty, ulehl na lůžko a bolest mu lékaři zmírňovali morfiem.

Kluci šli v tátových stopách. Tomáš kopal za Slavii, Mladou Boleslav a Slovan Bratislava, Michal si vybudoval kariéru jako sportovní moderátor. Dnes dělá na okruhu WTA manažera své manželce Karolíně a občasně komentuje fotbalové zápasy pro O2 TV Sport.

Poslední šťastné dny nejspíš Václav prožil v okolí rodiny. Jistě ho na dušli pohladila pohádková svatba v Monaku, které se zúčastnil. Teď už na všechny dohlíží z nebe…

Utajená svatba Hrdličky s Plíškovou v Monaku! Dvanáct hostů a dcera Borhyové družička
Video se připravuje ...