Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrdličkova první slova z USA po smrti otce (†56): Navždy můj hrdina!

Autor: med, ps

V New Yorku, kde je oporou manželky Karolíny Plíškové před čtvrtfinále US Open, to byla pro Michala Hrdličku velmi bolestivá zpráva. „Táto, děkuji Ti za vše. Budu se snažit ze všech sil, abys na mě byl pyšnej,“ napsal manažer české tenistky a komentátor O2 TV Sport na Instagramu poté, co se svět dozvěděl zprávu o smrti jeho otce.

Jako on má rád sport a stejně jako on začal s fotbalem, u kterého skončil jakožto sportovní moderátor. A podle vyjádření svého nejmladšího syna Václava Hrdličky (†56) byl pro Michala zesnulý otec velkým vzorem.

„Táto, děkuju Ti za vše. Děkuju ti za tvou pozornost, náklonnost, přístup k životu a úhel pohledu. Budu se snažit ze všech sil, abys na mě byl pyšnej. Navždy můj hrdina,“ napsal Hrdlička ke společné fotografii ze svatby v Monaku, kterou vložil v pondělí večer na svůj Instagram.

Hrdličkův otec bojoval delší dobu se zákeřnou nemocí, ale bohužel nad ní nevyhrál. Podle podle informací Blesku podlehl tchán tenistky Karolíny Plíškové rakovině prostaty.

Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku
Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku


Václav, který do rodiny přinesl sportovního ducha, vyrostl u fotbalu. V devadesátých letech hrával druhou nejvyšší soutěž, v poslední profesionální sezoně okusil československou ligu. Působil v dresu Bohemians Praha.

S manželkou Ivanou vychovával Hrdlička tři děti – dceru Terezu a syny Tomáše s Michalem. Po kariéře šel do podnikání. Živil se realitami, vlastnil pražský klub Infinity, až se dostal ke sportovnímu managementu. V roce 2014 vytvořil sportovní agenturu Sport & Media Consult. Jenže v poslední době už pracovat nemohl.