Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Paska: Rosický měl nakročeno do Realu, Tvrdík stabilizoval Slavii

Autor: iSport.cz

Ve fotbalovém prostředí se pohybuje desítky let, zprostředkoval přestupy spousty hráčů. Jeho rukama prošly hvězdy jako Tomáš Rosický nebo Patrik Berger, nyní se jeho agentura stará například o Patrika Schicka nebo Tomáše Součka. O situaci na transferovém trhu promluvil v pořadu Česká ulička na O2 TV Sport hráčský agent Pavel Paska.

Patrik Schick se v létě 2017 stal nejdražší posilou slavného AS Řím, ale ve velké konkurenci stále bojuje o místo a nehraje pravidelně. Velký talent českého fotbalu, který se rozstřílel v reprezentaci, sám přiznal, že by potřeboval hrát víc minut. Zároveň ale zatím nechce utíkat z boje a ani neuvažuje o hostování.

"Zatím jsme dělali s Patrikem jen konzultaci, sbírám informace a po reprezentační pauze budu mluvit s vedením. Patrik hrál ve 20 letech za Bohemku, za rok šel do Sampdorie a za rok do top klubu v Itálii. Jeho kariérní a ekonomický postup předběhl ten sportovní," říká Paska.

Známý hráčský agent v rozhovoru pro O2 TV Sport zavzpomínal i na své slavné klienty z minulosti. Paska zastupoval Tomáše Rosického, u kterého se podílel na přestupu ze Sparty do Borussie Dortmund a později do Arsenalu.

Paska o přestupech: Rosický měl nakročeno do Realu, Tvrdík stabilizoval Slavii
Video se připravuje ...

"Měli jsme nakročeno do Realu Madrid, pak ale přišlo zranění, kdy byl asi osmnáct měsíců mimo, to bylo hodně nepříjemé. To nás zabrzdilo," připomíná nepříjemné peripetie mimořádného fotbalisty.

Velké transfery prožil i u Patrika Bergra, když ho jako ohromného talenta prodával ze Slavie do Dortmundu. "Asistent Hitzfeld mi tehdy zavolal, že potřebují dynamického hráče, co má výbornou levou nohu a tak dále. Přijel se podívat na zápas, za dvacet minut říkal, jdeme na oběd, to mi stačí a okamžitě ho chci," prozrazuje Paska.

Zároveň oceňuje, jakou odvádí pro Slavii práci současný klubový šéf Jaroslav Tvrdík. "Musím říct, že Slavia se pod jeho vedením systémově stabilizovala. V tom případě nejde jen o peníze, ty umí dát do klubu leckdo."

Exkluzivní rozhovory s těmi nejlepšími hosty! Přesně o tom je Česká ulička Michala Hrdličky, kterou můžete vidět na O2 TV Sport>>>

Není to náhodná výhra. Reprezentace má budoucnost, věští Schick
Video se připravuje ...

Češi slaví federální double. Slováky porazili krásným gólem Schicka
Video se připravuje ...