Jan Malý
Premium
22. listopadu 2018 • 16:43

Schickova budoucnost? Zeman mu věří, manažer promluvil o spekulacích

Autor: Jan Malý, har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V reprezentaci jeho slabé vytížení z AS Řím nebylo znát. Útočník Patrik Schick v posledních zápasech ukázal, že je v národním týmu schopen naplnit svůj potenciál. Pokud vydrží, v budoucnu pro něj budou připraveny ještě důležitější úkoly a role. Potřebuje ale víc hrát v Itálii. „Podle mě Schickovi škodí, že přišel za čtyřicet milionů eur. Kdyby přišel za deset, tak se od něj nic nečekalo. Takhle je nejdražší hráč AS Řím v klubové historii, a tak po něm chtějí hodně,“ má jasno elitní renomovaný Zdeněk Zeman. Co o Schickově postavení míní kromě Zemana reprezentační asistent Jiří Chytrý? Co je pravda na přestupových spekulacích z nedávné doby? I to se dozvíte od hráčova manažera Pavla Pasky v placené části článku.



Ne, reprezentace ve svém momentálním stavu není o jednom muži. Nový trenérský štáb kolem Jaroslava Šilhavého si zakládá na týmové práci, soudržnosti, obětavosti. Při svém nadějném startu se opřel o rychle nalezenou a početnou osu mužstva, každý přispívá tak, jak umí.

V tomto soukolí pak začíná vynikat mimořádné nadání Patrika Schicka . Přátelský zápas v Polsku (1:0) i derby proti Slovensku (1:0) v rámci Ligy národů dvaadvacetiletému útočníkovi sedly. „Splnil to, co od něj očekáváme, že bude do budoucna plnit,“ pochválil ho bývalý výtečný střelec Zdeněk Nehoda.

Schick byl výrazný nejen kvůli svému báječnému gólu proti Slovensku, kdy se po krásném pasu od Jakuba Jankta řítil sám na Martina Dúbravku, skákavý míč si ještě trochu nadhodil a pak mazaně přehodil slovenského brankáře. „Bylo vidět, že máme vepředu hráče, který dokáže dělat rozdílové věci a kterého se obrana soupeře bojí a couvá před ním,“ vypozoroval kapitán týmu Bořek Dočkal .

Když Schick začínal v národním týmu naskakovat, nesla se s ním skoro až neúnosná očekávání, jak jej pozvedne. Svíral ho tlak, který ještě umocnil jeho miliardový přestup do AS Řím. Zbrzdily ho i zdravotní potíže. Právě na to, že je zdravý, odkazoval sám Schick, když mluvil o svém povedeném podzimu v reprezentaci. V Lize národů vstřelil na podzim tři ze čtyř českých gólů. Celkem si ve čtrnácti zápasech v českém výběru připsal pět branek.

Svou pozici v mužstvu si ale ještě pořád buduje. Tým řídí skupina starších hráčů v čele s kapitánem Dočkalem. Pokud však bude Schick pokračovat ve svých výkonech, bude přebírat důležitější roli.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud