22. listopadu 2018 • 14:40

Weiss řekl, co mu vadilo. Hapal kontruje: Nic jsem mu neslíbil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když viděl, že do zápasu s Českem už určitě nezasáhne, ještě před jeho koncem se zvednul ze střídačky a odešel do kabiny. Vladimír Weiss za tohle gesto schytal ve své zemi hlasitou kritiku od fanoušků i expertů, teď ale vrací úder. „Ze strany trenéra Hapala vůči mně necítím žádnou důvěru a respekt, v reprezentaci pod ním určitě hrát nebudu,“ tvrdí osmadvacetiletý záložník v rozhovoru pro slovenský server Šport24.sk. Český kouč se ale proti jeho výrokům ohradil.



Prožil skvělý start nového angažmá. Slováci v pátek přejeli Ukrajinu 4:1 a Pavel Hapal nemohl být spokojenější. Tamní média jej chválila, že vhodně využil hráče, které zná z předchozího působení u jednadvacítky, všechno se zdálo idylické. Jenže… Stačil jeden další zápas Ligy národů a všechno je jinak.

Hapalův výběr podlehl v Edenu Čechům (0:1), do atmosféry v týmu navíc vnesl pořádný rozruch Vladimír Weiss. Ve dvou zmíněných utkáních neodehrál ani minutu, bývalý trenér Sparty dal přednost jiným hráčům. Záložník katarské Al-Gharafy to ovšem neunesl a v pondělí zmizel z lavičky ještě před koncem zápasu.

„Vyvrcholily všechny mé emoce, které jsem během reprezentačního srazu prožíval. Rozhovory s trenérem a realita se neshodovaly,“ vysvětluje naštvaný Weiss pro Šport24.sk a zároveň prohlašuje, že v národním týmu se pod Hapalem už neobjeví. „Je to moje rozhodnutí, kterého nelituju.“

Weissovi vadí, že ze strany devětačtyřicetiletého kouče nepřišly žádné náznaky, že by měl v nové reprezentační éře dostávat méně prostoru. „Bylo to právě naopak. Společně s Hamšíkem a Škrťelem jsem měl být jednou z opor, což byla jedna z největších motivací, proč pokračovat,“ podotýká autor sedmi branek ve slovenském dresu.

Slovenský záložník Vladimír Weiss v utkání s Anglií
Slovenský záložník Vladimír Weiss v utkání s Anglií

Hapal posléze označil Weissovo chování za projev neúcty vůči němu, realizačnímu týmu i ostatním hráčům, holohlavý fotbalista ale má jiný názor. „S několika spoluhráči jsem po zápase mluvil, pochopili, proč jsem to udělal,“ říká Weiss.

Na problémy si přitom zadělal už po prvním zápase s Českem v Trnavě. Byl totiž členem sedmičlenné skupinky, která se po večírku vrátila na hotel až pozdě v noci. Zkušeného kouče Jána Kozáka tím donutila k rezignaci. „Řekl mi, že neví, proč někde byl,“ popisoval tehdy zklamaný Kozák Weissovou reakci.

Uvolněné místo trenéra obsadil Hapal, s bývalým hráčem Boltonu, Glasgow Rangers nebo Espanyolu Barcelona však společnou řeč nenašel. A Weiss si ve slovenských médiích vysloužil nálepku zlého muže tamního fotbalu. „Názory lidí já osobně neovlivním. Na hřišti se vždycky snažím nechat maximum a myslím, že ten, kdo fotbalu rozumí, to vidí,“ míní technický záložník.

Vzniklou situaci řešil i se svým otcem Vladimírem Weissem starším, který v minulosti slovenský nároďák také vedl. „Hned po zápase jsem to s ním prodiskutoval. Netěší ho to, ale jako moje největší opora mě plně akceptuje. Osobně si myslím, že jsem v reprezentaci ještě neřekl poslední slovo, ale pod trenérem Hapalem hrát nebudu. Z jeho strany vůči mně necítím žádnou důvěru a respekt,“ uzavírá Weiss.

Hapal záruku místa v sestavě odmítá

Český kouč se ovšem proti jeho výrokům ohrazuje. "Vlado mě nekontaktoval, takže oficiální vyjádření, že pod mým vedením už nebude reprezentovat, stále nemám," citoval Hapala web Slovenského fotbalového svazu.

Trenér Hamšíka a spol. zároveň odmítá, že by Weissovi zaručil místo v sestavě. "Celá situace mě mrzí, protože během srazu byla naše debata nadstandardní a produktivní, ale nikdy jsem mu neslíbil, že bude hrát," uvedl Hapal.

Podle něj záložník svou roli v reprezentaci špatně pochopil. "Jeho důležitá pozice byla v tom, že patří ke zkušeným reprezentantům. Pro mě je však stejně důležitý první i čtyřiadvacátý hráč v týmu," prohlásil bývalý trenér Sparty nebo slovenské jednadvacítky, který už považuje kauzu za uzavřenou.

Chtěli jsme výhru víc než Slováci, soudí po výhře v derby Šilhavý
Video se připravuje ...

Není to náhodná výhra. Reprezentace má budoucnost, věští Schick
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud