Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pět let mlčení o Schumacherově zdraví? Sám si to naplánoval, říká šéf fanklubu

Autor: pta

Za jiných okolností by byl pro Michaela Schumachera čtvrtek významným dnem; má padesátiny! Jenže k oslavám jaksi není důvod. V sobotu totiž uběhlo pět let od tragické nehody na lyžích, při které byl nejúspěšnější pilot v dějinách formule 1 vážně zraněný. Jeho zdravotní stav i po tak dlouhé době zůstává tajemstvím. Velmi dobře střeženým. Změní se to?

Nastal čas říct, jak na tom Schumacher opravdu je. To si třeba myslí Willi Weber, bývalý manažer úspěšného Němce. „Je hodně nešťastné, že fanoušci nemají informace, jak na tom Michael zdravotně je. Proč jim nikdo neřekne pravdu?“ ptá se. Podle profesora mediálních studií na univerzitě v Hamburku Stephena Weicherta jde v tomto případě o dilema, jak postupovat.

Se zajímavou teorií přišel Reiner Ferling, který vede oficiální Schumacherův fanklub sdružující 3500 členů. Schumacher podle něj dopředu stanovil, aby se v případě nějaké tragické události informace o jeho zdravotním stavu nestaly veřejným tématem. „Je to perfekcionista, nic nenechává náhodě. Určitě dopředu napsal, jak se má postupovat, pokud nastane scénář X. Ve vhodný čas se dozvíme víc, ale do té doby mu ponechme klid. Michael vždy chránil svoji rodinu, nyní rodina chrání jeho.“

Šance, že zazní přelomové novinky o Schumacherově zdravotním stavu, jsou po tak dlouhé době už mizivé. Neurolog a dlouholetý lékař ve formuli 1Gary Hartstein k tomu říká. „Jen málo pacientů je schopných po šesti měsících začít mluvit, chodit a oblékat se,“ prohlásil.

V Schumacherově případě uběhl už mnohem delší čas. Stane se zázrak?

Legendární Schumacher slaví padesáté narozeniny. Znovu ale v utajení
Video se připravuje ...

Michael Schumacher a Willi Weber dosáhli společně velkých úspěchů
Michael Schumacher a Willi Weber dosáhli společně velkých úspěchů