Pavel Bárta
1. ledna 2019 • 20:34

Rus napadl kanadského simulanta: Jsi jako Neymar, pracoval jsi v cirkusu!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VANCOUVERU | Na mistrovství světa dal už pět branek a dělí se o pozici nejlepšího střelce turnaje, zároveň si docela slušně zadělává na pověst simulanta. Jakmile se Maxime Comtois soustředí jen na hokej, patří k nejlepším hráčům a ozdobám turnaje. Když se nedaří nebo se ocitne v úzkých, bývá to přesně naopak.



Kanadský kapitán a naděje Anaheim Ducks má až příliš často snahu situace přehánět. V utkání s českým týmem při strkanici u střídačky vyprovokoval Martina Nečase tak, že mu uštědřil ránu pěstí. Comtois se po jeho úderu skácel jak podťatý. V zápase proti Švýcarsku se po lehkém zásahu chytil za obličej a vykoledoval javorovým listům přesilovky. Holí ho přitom ve skrumáži trefil vlastní spoluhráč.

V první třetině duelu s Ruskem zase nejprve seknul přes lýtka Klima Kostina, a jakmile mu lídr sborné odpověděl hrazdou na hrudník, padnul na led, jako když do něj střelí. Oba na sebe štěkali ještě na trestné lavici, Rus o přestávce pokračoval i před televizní kamerou.

„V minulém životě pracoval v cirkusu. To jste nevěděli? Patrně sledoval fotbalové mistrovství světa, Neymar je asi jeho nejlepší kamarád,“ řekl Kostin a dal tím najevo, že Comtois by se s jedním z největších herců mezi sportovci mohl klidně chytit za ruce.

Brankář Lukáš Dostál byl i proti Rusům velkou oporou českého týmu, takto zastavil ve třetí třetině Klima Kostina
Brankář Lukáš Dostál byl i proti Rusům velkou oporou českého týmu, takto zastavil ve třetí třetině Klima Kostina

Góly

Domácí: 05:21. Denisenko, 51:00. Šen

Hosté: 02:20. Glass

Sestavy

Domácí: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov, Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik – Muranov, Galimov, Slepec – Denisenko, Kravcov, K. Kostin – Šaškov, Šen, Starkov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Kovalenko.

Hosté: DiPietro (Scott) – Bouchard, Phillips, Brook, Mitchell, Dobson, Smith – Tippett, Glass, Comtois – Suzuki, Bowers, Anderson-Dolan – Hayton, Frost, Leason – Veleno, Studnicka, Entwistle – Lafreniere.

Rozhodčí

Bruggemann (USA), Sjoqvist (SWE) – Kovacs (SUI), Yletyinen (SWE)

Stadion

Rogers Arena

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 4 4 0 0 0 15:6 12
2. Kanada 4 3 0 0 1 23:5 9
3. Česko 4 1 1 0 2 8:8 5
4. Švýcarsko 4 1 0 1 2 11:12 4
5. Dánsko 4 0 0 0 4 0:26 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud