Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trenérka šokovala novináře: Sestavu vybírám podle penisů!

Autor: kvč

Trenérští velikáni jako José Mourinho nebo Jürgen Klopp se nebojí osvěžit obyčejné rozhovory nějakou peprnou hláškou. V téhle disciplíně je teď doplnila kolegyně Imke Wübbenhorstová, první žena, která v Německu trénuje mužský fotbalový tým. Proti otázce reportéra se ohradila ironickou poznámkou o intimních partiích svých hráčů.

Wübbenhorstová má plno práce s tím, aby BV Cloppenburg, poslední tým jedné z lig na páté nejvyšší úrovni v Německu, vytáhla z posledního místa. Nemá tak příliš času zaobírat se sexistickými poznámkami a s pořádnou dávkou ironie je vždy odpálkuje.

Jak prozradila německému deníku Die Welt, jeden z reportérů, kterého zajímaly jiné věci, než trenérské taktiky a výkony na hřišti, se jí zeptal, jestli oznamuje hráčům, že přichází do kabiny, aby si stihli navléknout trenýrky. "Samozřejmě, že ne. Jsem profesionálka. Vybírám je do základní sestavy podle velikosti penisu," poznamenala tehdy.

Wübbenhorstová, která v Cloppenburgu nejprve nastoupila jako trenérka ženského týmu, není zdaleka jediná, kdo se musí potýkat se sexismem ze strany médií. Ještě čerstvá je kauza okolo vítězky Zlatého míče Ady Hegerbergové, které se moderátor a DJ Martin Solveig přímo na pódiu zeptal, zda umí twerkovat. "Získal cenu pro debila večera," okomentovala to nejlepší česká hráčka, hvězda Bayernu Mnichov Lucie Voňková

Imke Wübbenhorstová byla šikovnou hráčkou, s dresem "jejího" Cloppenburgu zde pózuje její pes
Imke Wübbenhorstová byla šikovnou hráčkou, s dresem "jejího" Cloppenburgu zde pózuje její pes