Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Razie na chuligány Baníku! Policie zadržela vandaly, co napadli opavské příznivce

Autor: brm

Spadla klec! Moravskoslezští kriminalisté měli provést rozsáhlou razii proti tvrdému jádru fotbalových fanoušků Baníku Ostrava. Ta souvisela s loupežným přepadením, ke kterému došlo začátkem října minulého roku. Kuklami maskovaná skupina tehdy zaútočila na auto s opavskými fanoušky. Zadrženo mělo být na dvacet lidí. Informoval o tom na svém webu Opavský a Hlučínský Deník. 

Hranice přetekla. Kriminalisté z Moravskoslezského kraje tento týden měli provést zásah proti tvrdému jádru fanoušků Baníku Ostrava a zadržet na dvacet lidí. Informoval o tom Opavský a Hlučínský Deník. Celá akce měla mít spojitost s událostmi ze 7. října 2018. V podvečer onoho dne totiž kuklami maskovaná skupina napadala auto s opavskými fanoušky, kteří se vraceli z Brna ze zápasu SFC proti Bohemians. Jednalo se o poslední duel Opavy v brněnském azylu.

„Moravskoslezští kriminalisté realizují úkony směřující k objasnění zvlášť závažné násilné trestné činnosti. Vzhledem k stavu řízení nemůžeme nyní sdělit detailnější informace. Nicméně zveřejnění dalších skutečností očekáváme v dalších dnech,“ řekla Deníku mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

Co přesně se 7. října stalo? Na silnici I/57 před odbočkou na obec Březová ve směru na Opavu stál u kraje vozovky automobil, jehož posádka předstírala výměnu kola. „Vzhledem k vzniklé dopravní situaci byl pětatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia vezoucí fanoušky SFC Opava nucen zastavit. V tu chvíli před i za stojící auto najela další vozidla, ze kterých vystoupily osoby v kuklách a obstoupily automobil s příznivci Opavy,“ popsala krátce po činu Pavla Welnová z opavské policie.

Kromě toho, že násilníci u Octavie poškodili čelní sklo, rozbili okno u řidiče a ze zapalování vytrhli klíč, také otevřeli zavazadlový prostor auta včetně batohu s osobními věcmi, peněženkou a platební kartou údajně odcizili i vlajky opavského týmu. „Následně osoby v kuklách nastoupily do svých vozidel a z místa odjely směr Fulnek,“ uvedla Welnová.

„Celková škoda byla předběžně vyčíslena na necelých sedm tisíc korun,“ dodala. I přes relativně nízkou výši škody hrozí pachatelům až deset let odnětí svobody. Policie totiž případ vyšetřuje jako trestné činy loupeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Baník - Karviná: Fanoušci domácích se vytasili s balonkovým choreem
Video se připravuje ...

Baník - Bohemians: Nápadití fanoušci Baníku předvedli skvělé choreo
Video se připravuje ...