24. ledna 2019 • 18:43

Za kolik půjdou fanoušci na Brazílii? FAČR řeší, jak moc "napálit" vstupenky

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenom přáteláček, jenže doma s Brazílií! Prostě fotbalová událost roku, a tak asociace řeší, za kolik nabídne českému fanouškovi do Edenu lístky. Potkávají se dva principy. Ten první chce vyjít vstříc fanouškovi, ten druhý volá po co největším výdělku.



Trvalo to šedesát tři let od poslední návštěvy, ale 26. března to dopadne. Brazilci, pětinásobní mistři světa, dorazí do Prahy k zápasu s českou reprezentací. Za kolik? „Jasno bude nejpozději koncem příštího týdne,“ říká předseda asociace Martin Malík.

Na Strahově přitom probíhá debata, která zatím nepřinesla výsledek. Buď se ceny lístků budou držet při zemi, nebo vyšplhají vysoko. A to ještě výš než při posledním utkání proti Německu, kde ty nejdražší stály téměř tři tisíce. Podle jednoduché logiky – marketingová společnost STES, která utkání produkuje, je obchodník a chce historickou příležitost náležitě vytěžit. „Kalkulujeme různé varianty, jak to bude ekonomicky vycházet,“ tvrdí Malík.

Není přitom tajemství, že FAČR musí brazilské asociaci za zápas zaplatit přibližně patnáct milionů plus podíl z ticketingu. To je běžná záležitost a stejně by dopadly i větší země. Třeba Německo, o němž Brazilci rovněž uvažovali. A platí to i opačně. Například v Polsku dostala asociace 150 tisíc euro (cca 3,9 milionu korun), v Rusku 200 tisíc (5,2 mil. Kč).

Ať už se asociace dohodne při tvorbě ceny lístků na čemkoli, ještě to může narazit u brazilské strany. Ta má ze smlouvy právo se k ceně vyjádřit. „Už s nimi komunikujeme,“ potvrzuje Malík.

Eden má kapacitu kolem dvaceti tisíc a asociace chce, aby se k fanouškům dostalo co nejvíce lístků. „Proto také omezujeme vlastní protokol, abychom si byli jisti, že ven půjde co nejvíce lístků,“ říká předseda FAČR.

Všichni se těší na Neymara a další hvězdy. Jenže jistotu, že přijedou, nemají. „Žádný tým nezaručí účast konkrétních jmen. Ale my máme ve smlouvě určitou pojistku. Pokud by Brazílie nepřijela s top hráči a pokud se to projeví na návštěvě, soupeř to finančně významně pocítí,“ vysvětluje Malík.

Brazílie klapla. Kdyby ne, dost možná by se v březnu hrálo proti Argentině. Tento další jihoamerický velikán ale zůstává ve hře. „Probíhá komunikace o podzimním termínu. Neumím teď říct, jak moc je to reálné. Pokud by Argentina trvala na tom, že se musí hrát na stadionu pro třicet tisíc, byla by to pro nás limitující podmínka,“ říká Malík.

S Brazílií v Edenu! Šilhavý se těší na Neymara s Marcelem
Video se připravuje ...

Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci promluvil i o přípravném utkání s Brazílií
Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci promluvil i o přípravném utkání s Brazílií

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud