25. ledna 2019 • 10:20

Konec Henryho v Monaku? Hráči si stěžovali vedení, štvaly je jeho řeči

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

104 dní a konec. Trenérská kariéra Thierryho Henry na lavičce Monaka neměla dlouhého trvání. Ve čtvrtek večer byl bývalý hvězdný útočník z funkce suspendován. Vedení k ráznému kroku dohnaly špatné výsledky, ale podle spekulací i nezdravá atmosféra uvnitř kabiny.



Zatímco v říjnu bylo kolem Henryho plno očekávání, jak si s první trenérskou štací povede, nyní už je zřejmé, že bude považována za neúspěšnou. Knížecí klub jeho bývalý hráč probrat z krize nedokázal. Z 12 zápasů dokázal vyhrát pouze dva. A to je v současné situaci, ve které se Monako nachází, málo.

Za jeho koncem však nestojí pouze špatné výsledky, ale podle francouzských zdrojů i špatné vztahy uvnitř kabiny. Někteří hráči si měli anonymně stěžovat, že se k nim Henry choval nevhodně. Vše se stupňovalo, až to hráči nevydrželi a šli za vedením.

„Během zápasu doslova vybuchl a na lavičce křičel, jestli daný hráč na hřišti opravdu stojí 10 milionů.  Všichni jsme to slyšeli,“ popsal jeden z náhradníků podle francouzské verze Goal.com.

„V kabině se nechoval k hráčům dobře, tak to prostě je. Naprosto se vyžíval v tom, že nám dával neustále něco za vzor. Bylo to nesnesitelné,“ přidal se další.

Thierry Henry se se svým Monakem trápí
Thierry Henry se se svým Monakem trápí

Henry rozvířil vody například také rozhodnutím vynechat po výprasku 1:5 od Štrasburku některé hráče z nominace pro utkání s Dijonem. „Bude to válka. A my potřebujeme hráče, kteří chtějí Monako zachránit a nemyslí jen na svoje kariéry,“ prohlásil bývalý kanonýr Arsenalu či Barcelony.

„Tohle je ten okamžik, kdy musíme být jednotní, dostat ze sebe to nejlepší, být rozhodnější, duševně silnější. Po mém příchodu se nám podařilo určité problémy odstranit, ale ty se nám nyní postavily znovu do cesty. Budoucnost hráčů a Monaka musí být v Ligue 1, a proto se musíme rychle z této kritické situace dostat,“ pokračoval.

Sobotního duelu už se však francouzský veterán v roli trenéra nezúčastní. Klub jej ve čtvrtek odvolal, funkci dočasně převzal asistent Franck Passi a hledá se jeho nástupce. Podle Juliena Laurense z deníku Le Parisien Monako cílí na Leonarda Jardima, kterého v říjnu odvolal.

„Jardim stále neopustil město. V centru se vídá s hráči. A hlavně měl v klubu skvělé výsledky,“ připomněl pro BBC zisk mistrovského titulu v roce 2017.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud