Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo je partnerka jedničky Strýcové? Nemá sponzora, hraje osobitým stylem

Autor: om

Tak dlouho střídala tenistka Barbora Strýcová (33) partnerky do čtyřhry, až našla svéráznou Tchajwanku Sie Šu-wej (33). A dotáhla to s ní až ke včerejšímu triumfu ve Wimbledonu a k místu světové jedničky v deblovém žebříčku.

Svérázná Asiatka je takový samorost, že se protlouká turnaji bez sponzora oblečení a nemá ani agenta. „Jsem sponzorem sama sobě, co se mi líbí, to si koupím a v tom i hraju,“ prohlásila. V Londýně vytáhla proti Plíškové sukýnku s fajfkou firmy Nike, ve vítězném semifinále čtyřhry po boku Strýcové měla kolem boků pro změnu sukni Adidas.

Strýcové povaha tenistky, která jako první Tchajwanka získala grandslamovou trofej (s Pcheng proti Plíškové sukýnku Šuaj vyhrály Wimbledon 2013 a Roland Garros 2014), vyhovuje. Jsou vrstevnice, spolu blbnou, spolu se smějí, zkrátka rozumí si. „Je důležité i v těžkých momentech mít dobrou náladu, což se nám dvěma zatím daří,“ řekla Strýcová.

Osobitý styl má Šu-wej i na kurtu, skoro všechny údery zahrává obouruč. „Hraje se proti ní hrozně špatně. Člověk nikdy neví, co od ní přes síť přiletí,“ řekla Karolína Plíšková, která ji v šestnáctifinále Wimbledonu vyřadila až po třísetovém boji.

Šu-wej byla dokonce jedničkou, i když jen v deblovém žebříčku WTA. Právě tuhle poctu pomohla zařídit (poprvé v kariéře) také Strýcové – ta k ní potřebovala wimbledonský triumf. Zařadila se tak jako sedmá mezi elitu českých tenistek, které na tuto metu dosáhly. Naposledy se na ní ocitla v červnu Kateřina Siniaková, po měsíci opět u první příčky vládne zásluhou Strýcové česká vlaječka.

Barboru Strýcovou pomohla Sie Šu-wej dostat až na první místo deblového žebříčku
Barboru Strýcovou pomohla Sie Šu-wej dostat až na první místo deblového žebříčku