14. července 2019 • 22:51

Strýcová po triumfu: Velký cíl se děje! Popsala dlouhé čekání na finále

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svůj životní grandslamový turnaj dotáhla Barbora Strýcová až do konce. S tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej ve wimbledonském finále čtyřhry přehrály kanadsko-čínskou dvojici Gabriela Dabrowská, I-fan Sü jasným skóre 6:2, 6:4. „Divá Bára“ se tak stává světovou jedničkou deblového žebříčku.



Náraz do zdi jménem Serena Williamsová zůstane pro Barboru Strýcovou jediným zádrhelem životních dvou týdnů v All England Clubu.

„O, můj bože! Nemám slov, abych popsala, jak se cítím. Je to pořád tak nějak nereálné. Ale zároveň úžasné,“ smála se Strýcová, nová světová jednička ve čtyřhře. „Nemůžu jí (své parťačce) dost poděkovat, že mi pomohla stát se jedničkou. Znovu, je to nereálné, úžasné. Od začátku roku bylo mým cílem stát se jedničkou. Byl to opravdu můj velký cíl a teď se to děje. Právě teď, na tomhle turnaji, na mém nejoblíbenějším místě. Ano, je to pohádka. Byly to dva týdny plné fantastických momentů. Nikdy na to nezapomenu.“

Se svou partnerkou čekala na deblové finále celé dva dny. Původně měla hrát už v sobotu, na kurt se ale nedostala kvůli maratonskému finále mužské čtyřhry. V neděli odpoledne její trpělivost zase prověřil epický střet mezi Rogerem Federerem a Novakem Djokovičem . Teprve potom mohla na centr kurt jít bojovat o svůj první grandslamový titul.

„Čekaly jsme dlouho. V sobotu to bylo těžké, protože jsme byly připravené. A potom k nám přišel supervizor a říká: Jestli to bude (ve finále mužské čtyřhry) na sety vyrovnané, rušíme to,“ líčila Strýcová.

Během soboty i neděle se musely oba páry udržovat v pozornosti a zároveň trávit čas, během kterého čekaly na svůj finálový zápas.

„Ona celou dobu něco jedla,“ smála se Strýcová s odkazem na svou kamarádku.

„Jedla jsem všechno možné. Banány, čokoládové cookies, gely. Snědla jsem dvě brambory, jeden talíř plný zeleniny. I maso jsem si dala,“ smála se Su-wej Sie.

„Pořád něco jí a je hubená,“ dodala Strýcová.

Česká hrdinka zažila skvělý turnaj. V singlu se dostala až do semifinále, a přesto se naplno věnovala i čtyřhře. S Tchajwankou Sie Šu-wej celý turnaj dominovaly. Dokonce neprohrály ani set, což se ve Wimbledonu v ženské čtyřhře naposledy podařilo sestrám Williamsovým před deseti lety.

„To je skvělé,“ usmívala se Strýcová, když o statistice uslyšela.

Vítězný pár tak napravil nevydařené vystoupení na Roland Garros, kde skončil porážkou v osmifinále.

„V Paříži jsme chtěly hodně uspět. Byl tam stres, moc jsme si to neužily,“ vzpomínala Strýcová. „Ve Wimbledonu jsme se od prvního okamžiku, kdy jsme vstoupily na kurt, smály, bavily jsme se tím. Nechtěly jsme udělat stejnou chybu jako na French Open. Držely jsme se toho celý turnaj. Myslím, že právě tohle bylo klíčové.“

A sezona ještě zdaleka nekončí. Úspěšný pár má další velké plány, třeba na Masters.

„Jsme k němu na dobré cestě,“ usmívá se Strýcová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud