Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rychlobruslařka Sáblíková si oddechla: Zachráněné miliony!

Autor: pv

Spadl jí kámen ze srdce. Rychlobruslařce Martině Sáblíkové (32) hrozilo, že pro nadcházející sezonu přijde o sponzora, který jí štědře finančně podporoval už od roku 2005. Trojnásobná olympijská vítězka nakonec o velkoé peníze nepřijde.

Na nezájem sponzorů si stěžovat nemůže, přesto Sáblíková mohla přijít o toho nejcennějšího. Rychlobruslařku od roku 2005 sponzoruje nizozemská finanční společnost Aegon, která má na její kombinéze logo na nejhodnotnějších pozicích – na hlavě a rameni. Firma ale letos na podzim opustí český trh a všechny akcie svých společností v České republice a na Slovensku již prodala společnosti NN.

Martina Sáblíková na oslavách sta let českého sportu ve Foru Karlín
Martina Sáblíková na oslavách sta let českého sportu ve Foru Karlín

„Martinu nadále podporujeme. Převod akcií bude dokončen v roce 2019, do té doby jsme stále dvě samostatné společnosti,“ řekla loni deníku Sport mluvčí pojišťovny Aegon Eva Krutáková a upozornila, že ještě není jisté, jestli v podpoře úspěšné závodnice bude pokračovat i vedení nové společnosti.

Naštěstí pro Sáblíkovou vše dobře dopadlo. Před několika dny NN vydala tiskovou zprávu, kde potvrdila partnerství i na další sezonu. „Spojují nás holandské kořeny a teď i společná budoucnost. Sdílíme také stejné hodnoty, které ztělesňuje Martina Sáblíková, dlouholetá tvář Aegonu a nyní NN. Budeme tu pro vás v ještě lepší formě. Svět se sice mění, ale opravdové partnerství zůstává,“ uvedla společnost NN.