Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přiznání tenisového šampiona Dlouhého: Za kolik mohl prodat zápas?!

Autor: iSport.cz

Jak to je na okruhu s ovlivňováním zápasů? A oslavovalo se na Davis Cupu už za rozhodnutého stavu? Novým hostem pořadu Michala Hrdličky Česká ulička (premiéra na O2 TV Sport v pondělí v 21:15) byl bývalý tenista Lukáš Dlouhý. Co na sebe 36letý kouč Barbory Strýcové práskl? 

Bývalý vynikající deblista Lukáš Dlouhý vyhrál v roce 2009 čtyřhru na French a US Open. Proslul také výrokem, že ženy si zvýšení výdělků na grandslamech nezaslouží.

„Teď ženy neposlouchejte," chystal se k odpovědi na otázku Michala Hrdličky. „Muži hrají klidně i pětisetové zápasy, ženy na dva vítězné. Přidal bych jim na turnajích během celého roku, ale grandslam je speciální," přiznal otevřeně.

Naopak se vyhnul konfontaci ohledně Davis Cupu. Některé rozhodnuté bitvy se údajně oslavovaly za rozhodnutého stavu už před posledním zápasem. „Byl jsem u toho, ale nic si nepamatuji. A když si nic nepamatuji, nestalo se to," smál se Dlouhý. 

Lukáš Dlouhý se svou partnerkou i dcerou
Lukáš Dlouhý se svou partnerkou i dcerou

Během své kariéry odmítl nabídku na vypuštění zápasu za 100 tisíc eur (2,5 milionu korun). „Myslím, že když do tohoto kruhu někdy vstoupíte, nejde z něho pak vyjít. Proto jsem odmítl. Ale historky jsem slyšel různé, mluvilo se o mafii i ruských hráčích," pokračoval. 

Téma se stočilo také na počet tenistů, kteří se mohou sportem živit. Na celé povídání s Davidem Svobodou se můžete podívat v pondělí večer v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na O2 TV Sport.