Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Murray o koronavirovém maléru Djokoviče: A co jako čekali?

Lítost od něj nečekejte. Bývalá tenisová světová jednička Andy Murray (33) se pořádně nazul do kolegy Novaka Djokoviče (33) za to, že uspořádal neslavnou sérii Adria Tour, z níž si s manželkou Jelenou odvezli pozitivní test na koronavirus. A spolu s nimi i další tenisové hvězdy Dimitrov, Troicki a Čorič.  

„Když vidíte obrázky a videa z té akce, třeba hráčské párty kde mezi sebou lidé neměli žádný odstup, tak se nikdo nemůže divit, co se tam stalo,“ připomněl skotský šampion bezduché vyvádění tisícovek fanoušků v ochozech i soukromé večírky samotných aktérů hry.

Tohle Djokovič zkrátka nedomyslel. Na paškál si ho za zbytečné riskování brali experti s fanoušky dávno předtím, než série exhibičních utkání vůbec začala. A na jejich slova naneštěstí došlo. „Nezáleží na tom, kde se hrálo. Pravidla se musejí dodržovat všude!“ má jasno Murray.

Andy Murray s olympijskou medailí
Andy Murray s olympijskou medailí

Sám si v úterý střihnul první zápas od listopadu. Téměř na tajnačku v Národním tenisovém centru v Londýně. Za mimořádně striktních hygienických opatření, bez fanoušků i bez podavačů míčů, přehrál Liama Broadyho 6:2, 6:2.

Inu; jiný kraj, jiný mrav. Murrayho mrzí Djokovičovo nerespektování pravidel, které vrhlo na tenis temný stín. „Vím, že někteří zpochybňují zahájení letošního US Open, ale tam jsou nastavená důsledná opatření a protokoly, což je zcela něco jiného, než bylo v Srbsku a Chorvatsku,“ dodal wimbledonský šampion i olympijský vítěz.