Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krásná tenistka měla vrchol na dosah. Pak přišel náhlý životní obrat!

Autor: ris

Měla sen - vyhrát grandslam. A stát se slavnou! Osud jí ale přichystal jinou životní lajnu. Půvabná Ruska s americkými móresy Sofya Žuková (20) měla štěstí, že od sudiček dostala do vínku kromě sportovního talentu i krásu. Kvůli chronickým trablům se zády možná na dobro zahodila rakety do garáže. „Musím dát tělu odpočinek,“ bědovala zbědovaná, jež přestoupila na dráhu modelky. 

Nebyla žádnou nickou. Našlápnuto měla k zářivé kariéře. Umístění v Top 100 na dohled, ve vitrínce úspěchů pohárek za vítězství wimbledonské juniorky 2015, kterou opanovala v pouhých patnácti letech. Ani mezi dospělými se neztratila. „Abych byla upřímná, tenis nehraju pro peníze. Nikdy nekoukám na finanční odměny. Hru si prostě užívám, protože ji miluju,“ vysvětlovala vášnivě kráska z Moskvy.

Má štěstí, že i bez kurtu se ve světě neztratí. Z Ruska se přestěhovala do Ameriky, kde našla ráj na zemi. „Lidem tady je jedno, odkud jsem. Berou mě za svou,“ těší ji. Domov má na vyvoněné Floridě. „Už si ani nedovedu představit, že bych žila někde jinde. Bez sluníčka bych se neobešla,“ usmívá se.

Před lety se webu sport360.com svěřila: „Můj hudební vkus putuje někde mezi anděly a démony.“ A přesně tak se při pohledu na její dokonalé opálené křivky cítí tisícovky jejích fanoušků na Instagramu, který ráda zásobuje rozžhavenými obrázky. Není divu, že se po éře tenisové vrhla do spárů modelingu.

Sofya Žuková měla štěstí, že od sudiček dostala do vínku kromě tenisového umu také krásu
Sofya Žuková měla štěstí, že od sudiček dostala do vínku kromě tenisového umu také krásu