Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrozivé důsledky šíleného pádu z Kitzbühelu: O Švýcara se pokoušel infarkt!

Autor: ris

Všichni andělé strážní byli u sjezdaře Urse Kryenbühla (27), když před dvanácti dny v Kitzbühelu nezvládl obávaný poslední skok a s vážnými zraněními skončil v péči záchranářů. Švýcar teď popsal, jak se vyvíjel jeho posttraumatický stav, který div neskončil infarktem.

Následky pádu byly strašné: Zlomená klíční kost, otřes mozku, přetržený křížový vaz v koleni. Jako zázrakem se vyhnul operaci. Největší újmu však stejně utrpěl na duši. Když pak děsivý moment sledoval na jednotce intenzivní péče ze záznamu, div se mu nezastavilo srdce. „Neměl bych to říkat, ale kouknul jsem se na to hned první noc po pádu,“ vyprávěl.

Ten pohled mu neudělal vůbec dobře. „EKG okamžitě troubilo na poplach, poněvadž srdeční frekvence při tom ihned vzrostla. Až okamžitě přiběhla na pokoj sestra a vylekaně se ptala co se děje,“ vzpomínal na děsivé chvíle pro Blick Kryenbühl. „Když jsem se jí přiznal, že jsem sledoval, co se vlastně stalo, okamžitě mě poprosila, abych toho nechal,“ dodal.

A děkoval bohu, že před letošní sezonou změnil výrobce své helmy, jež ho zachránila od devastujícího zranění. „Hlava byla díky helmě ochráněna dokonale. Ani není nijak zvlášť poškozena. Jen je na ní trocha krve,“ ucedil závodník, jenž už plánuje návrat na svahy.

Švýcarský sjezdař Urs Kryenbühl.
Švýcarský sjezdař Urs Kryenbühl.