Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rivalka Ledecké popsala osudový pád: Je to hrozné! Utěšoval ji prezident

Autor: ama

Touto dobou měla zářit v Cortině d'Ampezzo a snažit se českou hvězdu Ester Ledeckou a další lyžařky obrat o šanci na zisk medailí z mistrovství světa. Místo toho Sofia Goggiaová (28) smutně kouká, jak ostatní závodí a vzpomíná na to, co se ji vlastně  přihodilo.

Nejlepší sjezdařka sezony se zranila v rámci závodů Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu před dvěma týdny. Paradoxně při jízdě po turistické sjezdovce si zlomila bércovou kost. Třicet hodin pak zoufalá proplakala. Bezmoc se jí zmocnila pokaždé, jakmile si uvědomila, že tak nešťastně přišla o účast na světovém šampionátu v Cortině d’Ampezzo, kde měla být největší domácí hvězdou!  

Utěšovali ji fanoušci, kamarádi, rodina a dokonce i italský prezident Sergia Mattarella. „Volal mi. V této neidylické době mě to potěšilo,“ poděkovala za přízeň. „Závodit na mistrovství světa v Cortině byl můj sen. Teď přemýšlím o olympijských hrách v roce 2022 a věnuji se studiu,“ řekla ke své aktuální náplni času pro Corriere della Sera.

Pak ještě popsala, jak se její vážné zranění přihodilo. „Spadla jsem v těžkém sněhu s batohem na zádech na zpáteční cestě po zrušeném závodě. Hrozný“ vzlykala. „Ale je to jenom kost a v životě existují mnohem závažnější věci,“ dodala s nadějí, že se na ni snad v příští olympijské sezoně usměje lyžařské štěstí

Sjezdařská šampionka z Itálie Sofia Goggiaová
Sjezdařská šampionka z Itálie Sofia Goggiaová