Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt atletky Heleny Fuchsové (†55): Po dvouletém boji s nemocí zemřela ve spánku!

Autor: tav, red

V neděli zemřela Helena Fuchsová. Bývalá atletka, která se nejvíce proslavila na tratích v běhu na 400 a 800 metrů, podlehla zákeřné nemoci, údajně rakovině. Bylo jí 55 let.

„S obrovskou bolestí v srdcích oznamujeme všem přátelům a známým, že nás dnes navždy opustila naše milovaná Helenka. Odešla tiše, ve spánku, po prohraném boji se zákeřnou nemocí, překážkou, kterou jako jedinou ve svém životě nedokázala zdolat,“ stojí v prohlášení na Facebooku. Podepsán zarmoucený manžel s rodinou.

S rakovinou podle dostupných informací bojovala už od léta 2019, kdy byla coby kondiční trenérka s Kateřinou Siniakovou na tenisovém Wimbledonu. Ihned po něm měla nastoupit první léčbu.

Bývalá úspěšná atletka Helena Fuchsová zemřela v 55 letech.
Bývalá úspěšná atletka Helena Fuchsová zemřela v 55 letech.

Fuchsová v 90. letech patřila mezi nejlepší české běžkyně. Je trojnásobnou medailistkou z halových světových šampionátů. V roce 1995 získala se štafetou stříbro na 4x400 metrů, o dva roky později vybojovala na hladké čtvrtce bronz. Stejný kov brala i o čtyři poté na osmistovce.

Medaile sbírala i na kontinentálních mistrovstvích. V letech 1998 a 2000 vybojovala bronz na čtyřstovce. Po konci kariéry v roce 2004 se stala trenérkou a koučovala kupříkladu i Zuzana Hejnovou, později hokejisty Slavie či zmíněnou Siniakovou.„Navždy v mém srdci," rozloučila se s ní vzkazem na sociální síti právě dvojnásobná atletická mistryně světa Hejnová.

„Rozdávala pozitivní energii na všechny strany, připravila super trénink a navíc ho okořenila vždy něčím navíc - nejčastěji svou zábavností.“ Tak si »Helenku« budou pamatovat třeba ve Vertigo Pole Fitness, jichž byla patronkou.